Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: alfa 147 małopolska

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto
    AR 156 SportWagon 1.9 JTD

Domyślnie alfa 147 małopolska

Witam. kumpel chce kupić 147 najlepiej z małopolski. zainteresował się tymi dwoma modelami jak na razie. srebrna ma jakiś dziwny body-kit a czarna widać że miała wywaloną poduche . może był ktoś oglądać lub ma blisko?? ewentualnie może ze zdjęc coś jeszcze wywnioskować?? pozdro

http://allegro.pl/show_item.php?item=1849763217
    http://moto.allegro.pl/oryginal-z-wl...863767843.html

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał wiertar Zobacz post
    Witam. kumpel chce kupić 147 najlepiej z małopolski. zainteresował się tymi dwoma modelami jak na razie. srebrna ma jakiś dziwny body-kit a czarna widać że miała wywaloną poduche . może był ktoś oglądać lub ma blisko?? ewentualnie może ze zdjęc coś jeszcze wywnioskować?? pozdro

http://allegro.pl/show_item.php?item=1849763217
    http://moto.allegro.pl/oryginal-z-wl...863767843.html
    A po czym wnosisz, że czarna miała wywaloną poduchę?
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Tomku mnie tez to ciekawi po czym kolega tak twierdzi?chyba jakis jasnowidz. Kiedys mialem punto do sprzedania to jak wystawilem tu na forum to odrazu stwieredzili co bylo zrobione z przodu i tylu. Ludzie to maja dziwne nastawienie nieraz.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto

Domyślnie

Jasnowidzem nie jestem ale wzrok mam jeszcze dobry. widać że dekiel od poduszki powietrznej różni się zdecydowanie odcieniem od koloru reszty kierownicy, i raczej nie wyblakło to od słońca. no chyba że kierownica była zmieniana, tak czy tak coś bylo raczej kombinowane na moje skromne oko.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szefuni0
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Giulietta jtdm 170KM

Domyślnie

zgadzam się z kolegą wiertarem
    Jestem w trakcie kupowania 147 i również zwróciłem uwagę że zgadzają sie 'bezwypadkowe' pojazdy , a na foto widac inny odcień poduchy i kierownicy...
    GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Z tą poduszką to może sobie odpuśćcie, żeby się nie skompromitować gdy się okaże, że tam nic nie było robione a różnica odcieni na żywo w pochmurny dzień i po odtłuszczeniu Airbag'u nie jest widoczna. Było już na forum pytanie odnośnie tej kwestii i drugi raz tłumaczył nie będę bo nie ma sensu się powtarzać.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto

Domyślnie

Belfer ale ewidentnie widaćże to nie jest problem odtłuszczenia tylko poprostu dekiel różni się i kolorem i fakturą od reszty kierownicy. kilka już takich Alf z takimi "bajeremi" widziałem. oczywiście może być wszystko w porządku ale odrazu jak takie coś widze to zapala mi sie lampka ostrzegawcza.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Tak ma być! Czy mam za każdym razem podawać specyfikację materiałów użytych do produkcji poduszki i wieńca kierownicy bez skóry?! Airbag jest z całkiem innego materiału i nie absorbuje/wsiąka substancji typu "plak" i innych bezsensownych nabłyszczaczy. Poza tym światło w którym było robione zdjęcie daje takie efekty. Do tego dochodzi zużycie wieńca, który jest "trochę" częściej dotykany niż poduszka. Jeśli nawet Airbag był wymieniany to każdy inny będzie taką różnicę robił bo wątpię, żeby ktoś założył nową poduszką za 1500 zł z ASO...

Finito

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto

Domyślnie

może i masz racje, ale ja i tak pozostaje przy swoim

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Jeśli nawet Airbag był wymieniany to każdy inny będzie taką różnicę robił bo wątpię, żeby ktoś założył nową poduszką za 1500 zł z ASO...
    i o to mi chodzi

wywalona poduszka czyli dekiel do wymiany, nikt nie będzie szukał idealnie pasującego odcienia tylko założy to co ma pod ręką.

kumpel ma 147 właśnie z takimi "kolorami tęczy" na kierownicy i samochód był na 100% bity

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wiertar Zobacz post
    może i masz racje, ale ja i tak pozostaje przy swoim

i o to mi chodzi

wywalona poduszka czyli dekiel do wymiany, nikt nie będzie szukał idealnie pasującego odcienia tylko założy to co ma pod ręką.

kumpel ma 147 właśnie z takimi "kolorami tęczy" na kierownicy i samochód był na 100% bity
    Ale nawet bezwypadkowe 156 po FL i 147 mają taką różnicę po latach użytkowania więc to nie jest argument.[COLOR="Silver"]