Witam, czy jest jakis sposób na brzęczący podłokietnik? Wydaje mi sie brzeczy jakis mechanizm metalowy w środku ale nie wiem jak można sie do niego dostac, mial ktoś taki problem?
Witam, czy jest jakis sposób na brzęczący podłokietnik? Wydaje mi sie brzeczy jakis mechanizm metalowy w środku ale nie wiem jak można sie do niego dostac, mial ktoś taki problem?
Czy ktos podpowie jak rozebrać podlokietnik? Samochód wyciszony a na dołkach słychać ze cos w podłokietniku trzeszczy, brzeczy, oczywiscie jest pusty i jak go lekko docisne podczas jazdy do siebie to te trzaski ustepują. Najwyrazniej cos brzeczy w tym mechanizmie od unoszenia, ale nie wiem jak sie do tego dobrać![]()
Może kawałek plastiku od mechanizmu blokującego podłokietnik się odłamało i teraz luzem lata mały element który potrafi być irytujący![]()
Ostatnio sciągnąłem te dwie zaślepki po bokach i jest tam bolec na którym sa dwie zawleczki. Od tego bym całącz zdjąc zawleczki i wybić klin a później .... drogą prób i błędów. Może spróbuj tunel wyciągnąc i zobaczyc od spodu czy cos tam nie pędło pod podłokietnikiem. Instukcje jak wyjąć tunel masz w "zrób to sam"
Trzaski na 100% dochodzą z podłokietnika, cos w tym mechanizmie musiało strzelić bo nie trzyma juz ustawien podlokietnika , tzn trzyma ale jak mocniej oprę łokieć to podłokietnik leci w dół. najgorsze jest to ze on jest chyba nierozbieralny![]()
pewnie że da się rozebrać tylko jaki jest sens skoro uszkodziło sie coś w środku i nawet jak to rozbierzesz to nie dokupisz tej części tylko będziesz musiał kupić używany
W podlokietniku jest podwójne dno w ktorym sa jakies metalowe elementy, i to one muszą tak hałasować , zebym wiedzial jak go rozebrac to wyjał bym wszystko co brzeczy i byl by spokój, nie potrzebuje regulacji wysokosci bo i tak zawsze jest w pozycji płaskiej...