Cytat Napisał sidkoz
Ja mam pytanko do panów specjalistów chcę kupić felgi i oponki do 145 ki ale miałem obniżone zawieszenie jest dość niskie i w związku z tym mam pytanie czy felgi 15 " by się nadawały i w związku z tym jakie opony?

hmmmm wyczuwam nutkę drwiny nikt się tu nie uważa za specjalistę po prostu miało się parę aut parę kompletów opon i felg i zawieszeń się zajeździło (nie uniknęło się błedów) i właśnie swoje doświadczenia i błędy opisujemy ale nie po to żeby się wymadrzać tylko z czystej życzliwości ...

co do pytanka to polecam 195 50 15 ale jeszcze istotne jest et felgi oraz jej szerokość najlepiej wypada ten rozmiar na feldze 6.5 do 7 cala i et zbliżonym do fabrycznego (podane w brifie) jeżeli zachowa się prawidłowy rozmiar felgi to obniżenie nie ma tu nic do rzeczy bo w czym tkwi różnica obniżone zawieszenie lub standardowe z 5 osobami na pokładzie????? auto jest jakoby przystosowane do tego. Generalnie polecam odszukać fabryczny rozmiar felg i opon z najmocniejszej dostępnej wersji modelu jaki się posiada i odszukać sobie wybrany zamiennik pozdrawiam