Witam koledzy czy wie ktos z was moze jak wymienic krok po kroku kompletne sprzeglo ale ze wszystkim takie na "tip-top"?? Jesli tak to prosilbym o rade i info. Z gory dziekuje![]()
Witam koledzy czy wie ktos z was moze jak wymienic krok po kroku kompletne sprzeglo ale ze wszystkim takie na "tip-top"?? Jesli tak to prosilbym o rade i info. Z gory dziekuje![]()
ja też chciałem zrobić samemu ale się poddałem bo trzeba zwalić całe zawieszenie a jak się dowiedziałem że mechanik chce tylko 300 pln to już wogóle odpuściłem sobie taką akcje i oddaje w środę do warsztatu to mogę później powiedzieć co jeszcze wymienił przy tej operacji.
w ts najlepiej od razu wymienić wysprzęglik z sprzęgłem, koszt 250 zł
trzeba spuścić sanki, porozbierać od góry, odpiąć ośkę, trochę zawiasu i manipulować skrzynią, byli tacy co robili to na podnośniku
ja miałem kanał, trochę roboty jest
Sama wymiana to "PIKUŚ" ale wyjęcie i włożenie skrzyni to koszmar, bynajmniej w 1.9 jtd i z kanału. Nie pierwszy raz wymieniałem sprzęgło. Na podnośniku łapowym z barczykiem do podwieszenia silnika i lewarem do skrzyni w pare godzin jak się ma doświadczenie, z kanału nawet przy doświadczeniu dzien krutki i urobiony po pachy. Książkę trzeba było by napisać by opisać co zdemontować i co rozłączyć. Zbierz kase i daj zarobić fachfcowi bo czasem możesz przepłacić gdy to i owo urwiesz.
ja jestem po wymianie sprzęgła ale robił mechanik i auto stało 3 dni ale jeszcze wymieniali gumy na stabilizatorze i robili przegłuby i mechanik mówił że wkładali skrzynię 10 godzin (może to prawda może nie ale to był ich problem) a ja się cieszę ze sprawnego autka. pozdrawiam.
jakie sprzegło kupić luk valeo czy jeszcze inniejsze![]()
ja mam valeo i wysprzeglik luka nie narzekam moja Alfe zaprowadziłem na 9 rano i o 17 była do odbioru za 2,5 stówki
Ja robilem z kumplem,przy okazji zawieszenie zrobione i drazek stabilizatora,rozrusznik przesmarowany i wszystko co zdolalem spatrzec po drodze a mialem troche czasu bo pierwszy etap wsadzenia skrzyni skonczyl sie na drugi dzien jej wyciaganiem bo wysprzeglik ktory byl w miare ok jednak sie rozlecial...
Dobrze ze jeszcze bylo przed zalozeniem belki ale mimo wszystko z kanalu jest trudno.
Raz,drugi i z gorki![]()