Tępić to należy tych, którzy mają źle ustawione światła ( bez względu na rodzaj ) i oślepiają, a jest takich sporo. I takich należy karać z pełnym rygorem.
Tępić to należy tych, którzy mają źle ustawione światła ( bez względu na rodzaj ) i oślepiają, a jest takich sporo. I takich należy karać z pełnym rygorem.
To swoją drogą, aczkolwiek mnie mniej oślepiają światła oryginalne, ale źle ustawione niż z zamontowanym nie oryginalnie ksenonem na odbłyśnikach - te światła z reguły są "źle ustawione", a źródło światła znacznie przecież mocniejsze niż w przypadku żarówek halogenowych.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mnie jeszcze nigdy nie oślepiły światła, o których mógłbym powiedzieć, że na pewno były to HIDy.
Njagorzej jest po prostu ze zle ustawionym światłami, a co do ksenonów to już prędzej zdarzyło mi się dostać po oczach od jakiegoś nowego Mondziaka czy Audika, w którym były to pewnie oryginalne światła.
A ja z kolei tylko raz pamiętam abym się mocno pomylił. Całkiem niedawno. Najnowszy Mercedes ML. Coś miał koszmarnie źle ustawione...
W pozostałych setkach przypadków były to przeróżne starsze Passaty, Golfy, Mondziaki. Alfy też się zdarzają.
Oczywiście inne światła też oślepiają. Jest to plaga nie tylko w Polsce. Niczym się nie wyróżniamy![]()
Prawdopodobnie odpowiedz na moje pytanie sie przewinelo juz w tym watku, ale jeszcze nie mam jasnosci... czy moge zalozyc hidy do 159 bez dodatku do can'a, czyli takie tanie za 100zl, czy nie bedzie mi wywalalo bledow. Ogolnie widzialem ze sam w sobie komuter nie pokazuje w ogole ze sa przepalone zarowki orginalne h7 wiec nie powinno byc problemu... Moja propozycja z allegro to konkretnie... http://allegro.pl/zestaw-ksenony-hid...889144458.html Zadziala? Prosze o pomoc.
Też zauważyłem, że nie pokazuje przepalonej żarówki H7, w przeciwieństwie na przykład do przepalonych postojówek. Dołączam się do pytania.
można śmiało zakładać, błędu nie wywali, jedynie tańsze HIDy mogą powodować szumy w radiu (zwykłym jak i CB)
dzieki za info, wrzucam do zestawu 8000K niech oslepia ;]
genialne podejście...typowy przykład kierowcy jaki był opisany powyżej. Nie dość, że zakłada jakąś chińską tandetę to jeszcze walnie taką mocą, że z naprzeciwka zostanie oślepiony na 10 minut. Idiotyzm !!!
Born to be wild.