Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: alfa 147 małopolska

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szefuni0
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Giulietta jtdm 170KM

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Ale nawet bezwypadkowe 156 po FL i 147 mają taką różnicę po latach użytkowania więc to nie jest argument
    jedna moja 156 przy 240tyś i druga 156 przy 194tyś nie miała czegoś takiego... tak więc ja również przystaję na to co pisałem
    ale pewnie jest trochę prawdy w tym co ty napisałeś
    pozdrawiam i już się nie "kłóćmy" w końcu jesteśmy rodziną
    GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Czytajcie wszystko co napisałem a nie wybiórczo. Może kolega nie ma poduszki natłuszczonej niczym więc taki efekt nie powstaje. Jeszce jest kwestia oświetlenia. Poza tym ja pisałem o 156 po FL a nie wiem czy kolega miał taką.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto
    AR 156 SportWagon 1.9 JTD

Domyślnie

Ale ja nie mówie że to na sto procent inny odcień to znak że była walona, mowie że jak takie coś widze to odrazu lampka ostrzegawcza powinna się zapalić.

a poza tym 156 przed faceliftingiem też bardzo czesto widać że dekiel różni się od kierownicy. Np. KIerownica jest granatowa, a dekiel taki szarawy. i to wtedy też świadczy o tym że plak, czy tam zużycie kierownicy robi swoje?? no way

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał wiertar Zobacz post
    Belfer ale ewidentnie widaćże to nie jest problem odtłuszczenia tylko poprostu dekiel różni się i kolorem i fakturą od reszty kierownicy. kilka już takich Alf z takimi "bajeremi" widziałem. oczywiście może być wszystko w porządku ale odrazu jak takie coś widze to zapala mi sie lampka ostrzegawcza.
    Wiertar - TAK TO WYCHODZI NA ZDJĘCIU. Był ten temat już na forum poruszany. Nie pierwsze i nie ostatnie to auto, przy którym aparat fotograficzny robi taki właśnie dziwny efekt różnicy w odcieniach.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Wiertar - TAK TO WYCHODZI NA ZDJĘCIU. Był ten temat już na forum poruszany. Nie pierwsze i nie ostatnie to auto, przy którym aparat fotograficzny robi taki właśnie dziwny efekt różnicy w odcieniach.
    oglądałeś ten samochód na żywo że stwierdzasz że tak to wychodzi na zdjęciu?? jak nie to skąd możesz wiedzieć? są dwie opcje, albo zdjęcie przkłąmuje jak wy twierdzicie, albo po prostu coś jest nie tak( widzialem kilka takich egzemplarzy na żywo i bynajmniej nie używałem do tego aparatu tylko własne oczy.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	100_3618.jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	91.5 KB
ID:	36852Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	100_3620.jpg
Wyświetleń:	59
Rozmiar:	146.4 KB
ID:	36853
    Cytat Napisał wiertar Zobacz post
    oglądałeś ten samochód na żywo że stwierdzasz że tak to wychodzi na zdjęciu?? jak nie to skąd możesz wiedzieć? są dwie opcje, albo zdjęcie przkłąmuje jak wy twierdzicie, albo po prostu coś jest nie tak( widzialem kilka takich egzemplarzy na żywo i bynajmniej nie używałem do tego aparatu tylko własne oczy.
    My nie "twierdzimy" tylko stwierdzamy fakty. A jako dowód obejrzyjcie sobie 2 różne zdjęcia robione jedno po drugim tym samym aparatem z innego kąta i z innymi parametrami. To akurat zdjęcie kierownicy przed FL w 156 ale, jak znam życie to ktoś zaraz zarzuci, że problem wystąpił w 147 więc od razu oświadczam, że nie mam zamiaru robić zdjęć, żeby udowodnić, że białe jest białe. Jak dla mnie temat Airbag wyczerpany i dalsze dywagacje są bez sensu.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

Każda jedna 147 z gumową kierownicą ma widoczną różnice w odcieniu względem zaślepki airbag, która jest plastikowa. Niepotrzebnie wprowadzasz w błąd użytkowników.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.forum.alfaholicy.org/czes...alfowskie.html

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jendriu Zobacz post
    Każda jedna 147 z gumową kierownicą ma widoczną różnice w odcieniu względem zaślepki airbag, która jest plastikowa. Niepotrzebnie wprowadzasz w błąd użytkowników.
    Tzn kto?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

@Belfer27

Nie o tobie mówie
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.forum.alfaholicy.org/czes...alfowskie.html

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto

Domyślnie

no spoko rozumiem że może się różnić nie znacznie, o jeden odcień czy tam dwa. ale co innego gdy kierownica jest szara a dekiel granatowy i nie mówie o zdjęciu, bo przyznaje Belfer'owi racje że może się aż tak różnić ale na zdjęciu a nie na żywo.

zresztą zeszliśmy raczej na grubego offtopa.