Witam. Czy jest ktos w wawy kto pomorze wymienic sonde lambda regulacyjna (ta przed katalizatorem,pierwsza od silnika)?? W warsztacie krzycza ok.100z!!!l za wymiane... Naprawde jest tak trudna ja wymienic lub kiepski dostep od spodu?? Pomocy
Witam. Czy jest ktos w wawy kto pomorze wymienic sonde lambda regulacyjna (ta przed katalizatorem,pierwsza od silnika)?? W warsztacie krzycza ok.100z!!!l za wymiane... Naprawde jest tak trudna ja wymienic lub kiepski dostep od spodu?? Pomocy
Chyba nie ma nic łatwiejszego.Ja podniosłem autko na fabrycznym podnośniku,troche gimnastyki i już.Większy problem jest z przewodem,ale i na to jest sposób.
Tzn.jaki problemz przewodami?? Jak ona jest mocowana??
---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 10:00 ----------
Znajdzie sie ktos kto pomoze mi to wymienic?? W kazdym warsztacie mowia ze jak nie bedzie trzeba rozgrzewac palnikami czy wiercic lub dzialac migomatem to 50zl a jak tak to ok.100 jak nie lepiej...
---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:27 ----------
Znajdzie sie ktos kto pomoze mi to wymienic?? W kazdym warsztacie mowia ze jak nie bedzie trzeba rozgrzewac palnikami czy wiercic lub dzialac migomatem to 50zl a jak tak to ok.100 jak nie lepiej...
---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
Jak masz nową sonde to zobacz na jej gwint.Jest posmarowany specjalnym smarem ktory nie wytapia się tak mocno w wysokiej tem.Zapobiega więc to zapiekaniu.Ja ze swoją nie mialem najmniejszego problemu.
Teraz sprawa przeciągnięcia przewodu.Na koniec starego przewodu mocujesz jakąś linke,a potem w odwrotną strone.
Możesz trafić jeszcze na niespodzianke.Linka jest mocowana w objemce ktora znajduje się na sciance grodziowej, dostęp bez kanalu beznadziejny.Ja musiałem najpierw odciąć wtyczke i wysunąć.
Powodzenia.
Z kanałem naprawa bardzo prostaa bez to trochę gimnastyki. Mogę pomóc w temacie.
niestety niemam