Strona 22 z 119 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627282930313272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1188

Temat: Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

W ubiegłym tygodniu podjechałem z autem do wspominanego/polecanego tu mechanika działającego przy Monte Cassino/Smętnej. Po krótkiej rozmowie z delikatnie podpitym/wczorajszym panem (świeżo otwarte piwko stało przy Lybrze którą właśnie naprawiał - aż mu lekko pozazdrościłem takiej roboty o 9.00 rano ), który to decydował o terminach przyjęć nie odważyłem się tam zostawić auta na diagnostykę.
    Nic to - trzeba szukać dalej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Vinc
    Mieszka w
    Złotoryja, Poland
    Auto
    Stelvio 2.0 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał sebsob Zobacz post
    W ubiegłym tygodniu podjechałem z autem do wspominanego/polecanego tu mechanika działającego przy Monte Cassino/Smętnej. Po krótkiej rozmowie z delikatnie podpitym/wczorajszym panem (świeżo otwarte piwko stało przy Lybrze którą właśnie naprawiał - aż mu lekko pozazdrościłem takiej roboty o 9.00 rano ), który to decydował o terminach przyjęć nie odważyłem się tam zostawić auta na diagnostykę.
    Nic to - trzeba szukać dalej.
    A ja z czystym sumieniem mogę go spokojnie polecić. Kilka lat stażu pracy w serwisie Alfy w Hamburgu, a potem również dobre kilka lat u nas w ADF. Robię u niego wszystko i nie mogę złego słowa powiedzieć. Robi na swoim, to i piwko czasem wypije, ale roboty nigdy nie schrzanił.
    155 TS 1.8 16v - była
    159 JTDm 1.9 16v - była
    GT V6 3.2 - była
    MiTo 1.4 - jest
    Stelvio 2.0 Q4 - jest

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

czy ktos moze wypowiedziec sie na temat tej firmy:
    http://www.lakiernictwo-wroclaw.pl/

W zwiazku z tym ze Alfa zostala ,,ostrzelana" metalowymi kulami + pojawia sie ,,ruda" ( nadkola tyl + pod maska silnika ) i ma juz oznaki uzytkowania czyt. przetarcia na zderzaku z tylu, odpryski po kamieniach z przodu, mam zamiar ja polakierowac na nowo wliczajac w to blacharza i szukam pewnego i dobrego blacharza / lakiernika. Moze ktos coś polecic?

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

potrzebuje zakładu, który zajmuje się regeneracjami maglownic. moja jest dobra ale z niej cieknie więc chce w niej wymienić uszczelniacze. ktoś zna taki zakład we wrocku?
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    Ma ktos jakies doswiadczenia lub slyszal o ,,Halma" na Metalowcow we Wro ?
    Alfa zgodnie z wpisami w ksiazce serwisowej ,,robiona" w ,,Halmie" na Metalowcow we Wro. Dzisiaj zmieniam olej + filtry u sprawdzonego mechanika - po wizycie w Halmie: urwany czujnik filtra paliwa przyklejony na ,,kropelke", korek spustu oleju tak dokrecony ze musieli mi olej ,,odsysac" i kilka innych zeczy wyszlo po drodze ktore pokrywaja sie z niby wymianami w Halmie z wpisami w ksiazce serwisowej

Jednym slowem: nie polecam

Użytkownik Świeżak Avatar Romek
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Gdzie we Wrocławiu lub okolicach Wrocławia solidnie regenerują turbiny (Alfa Romeo 159 JTDm).Proszę o jakiś godny polecenia serwis.

ViP Dwusuwowiec Avatar holdek
    Mieszka w
    Oleśnica/Wrocław
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Jeśli chodzi o turbo to polecam zakład w Borowej tel. 71 314 81 86

Dojazd: od strony Wro w Borowej na światłach w lewo i po jakiś 50 metrach ponownie w lewo

Można pojechać samochodem i zakład demontuje, regeneruje i montuje

Co do cen to są rozsądne ja płaciłem bodajże za geometrie 700PLN

Pozdrawiam
    Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pilich
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 147 '06r. JTDM 8V 120PS

Domyślnie

Gdzie we Wrocławiu na porządną diagnostykę zawieszenia i wymianę wahaczy?

DJJacO
    Gość

Domyślnie

Ja oczywiście polecam bardzo też IRBIS, bo fachowo i solidnie naprawili mi przewody od wspomagania kierowniczego, ale polecam też zarówno wulkanizacje jak i mechanikę samochodową na Żmigrodzkiej za salonem Kia. Firma nazywam się BZOMA. Mam tam swojego człowieka, naprawiałem u nich alternator i wszystko pięknie gra i śmiga, a oczywiście oponki w tej firmie to prawie mam jak za darmo, starczają na 2 sezony lub 3 ale za to są z bardzo dobrych firm. Bardzo Polecam IRBIS i BZOMA. Pozdrawiam DJJacO

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:40 ----------

Cytat Napisał pilich Zobacz post
    Gdzie we Wrocławiu na porządną diagnostykę zawieszenia i wymianę wahaczy?
    Kolego szukasz dobrej diagnostyki, polecam Ci na ulicy Sułowskiej 35, zaraz za ulicą Żmigrodzką. Fachowo zrobili mi falowanie obrotów, cały czas falowały mi obroty bez przerwy, chwila moment pojechałem parę i minut i elegancko chodzi. Firma nazywa się Yzzy Serwis. Tu masz linka http://www.yzzy.pl/

Dante[PL]
    Gość

Domyślnie

irbis