Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Prośba o diagnozę

klaudiusz76
    Gość

Domyślnie

Nieźle sobie liczą, a co to za ASO?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    164 QV 24V '93, 164 Super TB '96, 166 2.5V6 '98, 155 2.0TS 16v '96

Domyślnie

Cytat Napisał Greciu Zobacz post
    Może został uszkodzony przepływomierz powietrza, miałem taki objaw jak u mnie padł, kontrolka wtrysku + trudności z odpaleniem. Wyjdzie na kompie.
    Te klapkowe przepływomierze tak łatwo nie padają
    Podstawa to podłącz auto pod komputer i sprawdź błędy oraz parametry. Od tego trzeba zacząć a nie wróżyć z fusów.
    W obecnych czasach bez "fachowej" diagnostyki komputerowej można sobie wymieniać połowę silnika. Program diagnostyczny do ALFY/FIATA a nie uniwersalny !!!
    Mam na imię Jacek... i jestem alfaholikiem...
    Powrót do Busso.... w najfajniejszym opakowaniu...

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał xt4z Zobacz post
    Autko stoi w ASO w Wawie. 250zł za diagnostykę...
    a efekt diagnostyki? ten koszt to tylko podpięcie pod kompa, czy coś rozbierali i naprawili od razu za podaną kwotę?

verdebiancorosso

klaudiusz76
    Gość

Domyślnie

Kudłaty .... to Wawa ..... mnie ostatnio za wymianę znaczka w klapie bagażnika krzykneli 110 PLN

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

heh, w sumie, to może i masz rację, zarobki większe, ale i koszty życia też wyższe u nas za podpięcie pod kompa w serwisie Fiata powiedzieli mi 80zł

verdebiancorosso

xt4z
    Gość

Domyślnie

Hej Mam trochę newsów.

Odpowiadając na pytanie klaudiusza: To ASO CarSerwis na 1 Sierpnia w Warszawie.

Wczoraj po samej diagnostyce, której koszt wyniósł 250zł dostałem telefon od (w sumie miłego) Pana z informacją, że mają problem z podłączeniem się do komputera... potrzebowali 4h aby to stwierdzić... Powiedział, że mogą kombinować dalej ale koszt samej diagnostyki wzrośnie do 600zł czyli podłączenie kabelka 600zł. Porażka. Powiedziałem, że się nie zgadzam bo to jak na diagnostykę przegięcie i żeby mi po prostu sprawdzili w ramach tych 250zł szczelność przewodów pomiędzy elementami, które związane są z tego typu objawami, tj. obok przepływomierza, intercoolera, kolektora, etc. No i powiedział, że ok... ale autko musi zostać do dzisiaj w serwisie.

Zatem od wczoraj wiem tylko tyle, że nie mogli się w ramach 250zł wpiąć do komptuera i chcieli 600zł żeby mogli Finalnie dzisiaj będzie kanał i oględziny, więcej newsów podam jak dostanę drugi telefon
    Ostatnio edytowane przez xt4z ; 25-10-2011 o 07:01

klaudiusz76
    Gość

Domyślnie

Carserwis ......... generalnie ASO drogie ..... jak się przeprowadze do Siemiatycz i zrobią drogę to do Pabla będę śmigał, na razie korzystam z Twardowskiego i jestem zadowolony

xt4z
    Gość

Domyślnie

No, finalnie skończy się na 600zł. Praktycznie tylko diagnostyka + naprawa komputera. Można łączyć się z airbagami, deską, itp, ale nie ma odczytów z silnika. Bez tego nie pójdziemy dalej w diagnozie. Przewody pomiędzy elementami typu kolektor, intercooler, turbina, itd. są szczelne. Prawdopodobnie umarł przepływomierz. Ponoć pucha z bezpiecznikami też jest w nienajlepszym stanie.

---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:40 ----------

Który przepływomierz pasuje do Alfa Gtv 2.0 V6 TB? Bo wszędzie widzę TS.

http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Coś mi się wydaje że próbują Cię naciągnąć.Wychodzi z tego że mają jakiś demo program bo nie obsługuje silnika tylko poduchę itd.Jak zaczniesz zostawiać auto w serwisie bo pucha z bezpiecznikami nie najlepiej wygląda to zostawisz tam więcej kasy niż dałeś za auto.To akurat można zrobić samemu.

O co chodzi z tą naprawą komputera?będą go rozbebeszać i grzebać w środku?

---------- Post added at 13:49 ---------- Previous post was at 13:09 ----------

Patrzałem w FESa 3.3 i nie ma on diagnostyki 2.0 TB ale gówno.Jest tylko Airbag i ABS.Ciekawe czy Alfadiag pociągnie.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

xt4z
    Gość

Domyślnie

Jednak przepływoimerz... Powiedział mi Pan z serwisu, abym kupił i przywiózł swój (zakupiony) bo u nich cena to 4 tys. zł kumacie?