Nieźle sobie liczą, a co to za ASO?
Nieźle sobie liczą, a co to za ASO?
Te klapkowe przepływomierze tak łatwo nie padają
Podstawa to podłącz auto pod komputer i sprawdź błędy oraz parametry. Od tego trzeba zacząć a nie wróżyć z fusów.
W obecnych czasach bez "fachowej" diagnostyki komputerowej można sobie wymieniać połowę silnika. Program diagnostyczny do ALFY/FIATA a nie uniwersalny !!!
Kudłaty .... to Wawa ..... mnie ostatnio za wymianę znaczka w klapie bagażnika krzykneli 110 PLN![]()
heh, w sumie, to może i masz rację, zarobki większe, ale i koszty życia też wyższeu nas za podpięcie pod kompa w serwisie Fiata powiedzieli mi 80zł
![]()
verdebiancorosso
HejMam trochę newsów.
Odpowiadając na pytanie klaudiusza: To ASO CarSerwis na 1 Sierpnia w Warszawie.
Wczoraj po samej diagnostyce, której koszt wyniósł 250zł dostałem telefon od (w sumie miłego) Pana z informacją, że mają problem z podłączeniem się do komputera... potrzebowali 4h aby to stwierdzić... Powiedział, że mogą kombinować dalej ale koszt samej diagnostyki wzrośnie do 600złczyli podłączenie kabelka 600zł. Porażka. Powiedziałem, że się nie zgadzam bo to jak na diagnostykę przegięcie i żeby mi po prostu sprawdzili w ramach tych 250zł szczelność przewodów pomiędzy elementami, które związane są z tego typu objawami, tj. obok przepływomierza, intercoolera, kolektora, etc. No i powiedział, że ok... ale autko musi zostać do dzisiaj w serwisie.
Zatem od wczoraj wiem tylko tyle, że nie mogli się w ramach 250zł wpiąć do komptuera i chcieli 600zł żeby mogliFinalnie dzisiaj będzie kanał i oględziny, więcej newsów podam jak dostanę drugi telefon
![]()
Ostatnio edytowane przez xt4z ; 25-10-2011 o 07:01
Carserwis ......... generalnie ASO drogie ..... jak się przeprowadze do Siemiatycz i zrobią drogę to do Pabla będę śmigał, na razie korzystam z Twardowskiego i jestem zadowolony![]()
No, finalnie skończy się na 600zł. Praktycznie tylko diagnostyka + naprawa komputera. Można łączyć się z airbagami, deską, itp, ale nie ma odczytów z silnika. Bez tego nie pójdziemy dalej w diagnozie. Przewody pomiędzy elementami typu kolektor, intercooler, turbina, itd. są szczelne. Prawdopodobnie umarł przepływomierz. Ponoć pucha z bezpiecznikami też jest w nienajlepszym stanie.
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:40 ----------
Który przepływomierz pasuje do Alfa Gtv 2.0 V6 TB? Bo wszędzie widzę TS.
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
Coś mi się wydaje że próbują Cię naciągnąć.Wychodzi z tego że mają jakiś demo program bo nie obsługuje silnika tylko poduchę itd.Jak zaczniesz zostawiać auto w serwisie bo pucha z bezpiecznikami nie najlepiej wygląda to zostawisz tam więcej kasy niż dałeś za auto.To akurat można zrobić samemu.
O co chodzi z tą naprawą komputera?będą go rozbebeszać i grzebać w środku?
---------- Post added at 13:49 ---------- Previous post was at 13:09 ----------
Patrzałem w FESa 3.3 i nie ma on diagnostyki 2.0 TB ale gówno.Jest tylko Airbag i ABS.Ciekawe czy Alfadiag pociągnie.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Jednak przepływoimerz... Powiedział mi Pan z serwisu, abym kupił i przywiózł swój (zakupiony) bo u nich cena to 4 tys. złkumacie?