Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: pomocy bo już świruję:(

Łuki_lubin
    Gość

Domyślnie

sądze, że mogło tak być, że ktoś walił młotem w srube i pewnie wał sie pokrzywił.......??? czy ktoś ma inne obiekcje

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

gdzie zakladasz ten uszczelniacz za kazdym raziem ? masz pewnosc ze jest osadzony dobrze ?
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Łuki_lubin
    Gość

Domyślnie

powiem tak jak sam go zakładałem to auto przejechało moze 5 km jak mechanik to raz jezdziłęm 2 tyg a za drugim razem nawet 5 km nie zrobiłem

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Trzeba też sprawdzić bardzo dokładnie powierzchnię wału w miejscu współpracy z simeringiem.
    Może są jakieś głębsze rysy/zadziory i dlatego cieknie.

Pamiętaj, że nie trzeba dużo, żeby ciekło.
    Kiedyś wymieniałem reperaturkę w pompie wody w polonezie.
    Ponieważ nie mialem ściagacza do wirnika, połamałem go, kupiłem nowy wirnik i złożyłem pompę.
    Po tej naprawie, ciekła jeszcze bardziej, niż poprzednio.
    Nic z tego nie rozumiałem, bo reperaturka nowa, wirnik nowy.
    Ale rozebrałem pompę, pomierzyłem wirnik i wyszły nieznaczne krzywizny, rzędu dziesiątych części milimetra.
    Przypuszczalnie wirnik nie był zrobiony z tzw. jednego zamocowania i miał minimalne bicie - to wystarczyło, żeby pompa ciekła.
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 26-10-2011 o 18:01

Łuki_lubin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    Trzeba też sprawdzić bardzo dokładnie powierzchnię wału w miejscu współpracy z simeringiem.
    Może są jakieś głębsze rysy/zadziory i dlatego cieknie.
    sądze jakby były rysy albo zadziory to by delikatnie ciekło ale nie lało sie ciurkiem;/ no nic w przyszłym tyg sciagam cały dół silnika i zobazymy co tam siedzi. jak by co to wał pójdzie do szlifu i nowe panweki

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Pnewki to bardzo mało prawdopodobna przyczyna, ale wszystko trzeba brać pod uwagę.
    Gdyby był luz na panewkach to powinnieneś to słyszeć.
    Ja jednak bardziej widziałbym jakąś krzywiznę końcówki wału.
    Wyłapanie takiej krzywizny na oko może być trudne - dobrze by było użyć do tego czujnik zegarowy.

Łuki_lubin
    Gość

Domyślnie

wiesz co jak wywaliło olej co było słychac ze przez chwile chodził na sucho ale to chwilka

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To znaczy, że wywaliło aż tak, że smok już nie zasysał oleju i nie było ciśnienia na wale?
    To niedobrze - panewki bardzo nie lubią nawet chwili pracy na sucho.
    A czy jesteś pewny, że to przez simering wału wywala, bo to aż nieprawdopodobne.
    Może masz jakieś pęknięcie bloku lub pompy oleju?

Łuki_lubin
    Gość

Domyślnie

na mkilion procent simering bo za kazdym razem jest wypchniety..... jutro jeda do mechanika wrzucimy auto na kanał bedziemy rozbierac i zobaczymy co i jak moze uda sie uratowac. szkoda mi go przerabiaz na złom bo akurat rodzice mi drugie auto rozbili i teraz zostało nam tylko jedno na chodzie i jedno u mechaniora. a z rodzinką juz nie mieszkam ;/

JFC
    Gość

Domyślnie

Od razu zastrzegą nie mój pomysł, ale zasłyszany......istnieje też podobno możliwość, że rozkręciła się pompa olejowa od wewnątrz, co podobno ma robić ciśnienie nie takie i nie tam gdzie trzeba. Ile w tym prawdy ?

że niby ten dekielek się odkręcił?
    A ten uszczelniacz to właściwy kupujesz....tak pytam, bo czasami może sprzedawca się mylić. Ma być 31x41x7 tak dla ścisłości.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p3080070.jpg
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	153.1 KB
ID:	37603  
    Ostatnio edytowane przez JFC ; 26-10-2011 o 21:06