ale ten zestw jest nic nie wart bo nikt sam wirnika nie wyważy. Do tego są specjalne wyważarki a bez wyważenia to samobójca założyłby taką turbinę która sie rozleci i może uszkodzić silnik.
ale ten zestw jest nic nie wart bo nikt sam wirnika nie wyważy. Do tego są specjalne wyważarki a bez wyważenia to samobójca założyłby taką turbinę która sie rozleci i może uszkodzić silnik.
uderzcie do cinka myslę, że nową turbinę będzie miał znacznie taniej niż 3 tys zł.
Pozdrawiam
hmm o ciekawe. JA już obdzwoniłem wszystkie hurtownie i kumpla który pracuje w MM CARS ile by taka kosztowała dla nich i nie było znaczenia czy ty ja chcesz czy na firmę i tak i tak cena była powyżej 3 tyś zł. Jutro zadzwonię i zapytam![]()
Pampik, troszke pojecia o mechanice i zasadzie turbosprezarki a gwarantuje ze da sie zrobic o ile jest samo uszczelnienie uszkodzone lub wirnik ma nadmierny luztaki zestaw wtedy sprawe zalatwi, jesli sam wirnik nie jest uszkodzony, wykruszony itp to wtedy takie turbo sie rozbiera, zmienia zestaw, czysci geometrie, składa tak wszystko do kupy i ma chodzic tylko trzeba ustawic koła kompresji na wałku tak jak były przed rozebraniem... a to wymaga duzej dokładnosci
i hula
![]()
hmm rozbierałem turbinę bo czyściłem u siebie zmienną geometrię. I szczerze mówiąc nie zabrałbym sie za rozabranie tego na części pierwsze i wkładanie nowych wirników. Turbina rozkręca sie do 200 tys obr/nim i ty mi mówisz że w warunakch domowych rozkręcisz i skręcisz bez wyważenia wałka i bedzie hulac ?? hmmmmm
Ja w autach staram się zawsze robić wszystko sam, ale za takie rzeczy jak turbo napewno bym się nie brał. To za dokładny element żeby się w to bawić. Wiec swoje turbo wysyłam do turbo tec w jaworznie mam nadzieję, że mnie nie naciągną za bardzoA tak w ogóle czy ktoś z was wysyłał tam turbo do regeneracji?? czytając różne fora zawsze pada ta firma i jestem ciekawy czy są naprawdę tacy dobrzy.
Ja sie nie zdecydowałem ponieważ widełki sa od 1200 do 2200 zł. A ja wiem że u mnie sa wirniki do wymiany czyli bym sie zamknął raczej w tej górnej granicy. Dokładasz 800 i masz nową. I chyba kupię nową
pampik samo uszczelninie da rade zrobic tylko wirnik trzeba skrecic tak jak był, a ty kup sobie sama glowice turbiny skoro juz rozbierałes a kumasz o co chodzi, w skład głowicy wchodzi wirnik z kołami sprezającymi, i cały korpus jest nowy wraz z środkiem, czyli tak jakbyś mial nowa turbine z fabryki, koszt takiej głowicy to około 800zl... a jesli chodzi o turbo tec z jaworzna to faktycznie bardzo dobry zakład, współpracujemy z nimi i polecam z czystym sumieniem. A ja pracuje na warsztacie![]()
hmm zaintrygowałes mnie teraz....
a w jakim sensie?