Mam to samodelta integrale!!!!!!
od dzieciństwa to jeden z moich faworytów ogolnie...![]()
Mam to samodelta integrale!!!!!!
od dzieciństwa to jeden z moich faworytów ogolnie...![]()
Nic dziwnego ze ci sie kojarzy bo nasz poczciwy poldek to odrzucony pierwszy projekt delty :wink: Analogicznie jak daewoo espero to pierwotny projekt xantii-też pewne podobieństwa widać.Napisał b.pawelek
Timeline: Nissan Sunny Y10 2.0d->Alfa Romeo 156 2.5 V6->Ford Focus mk2fl 1.8 TDCI->Lexus IS200 + Fiat 126p elx
Słuchaj ja bym brał q4 one też nie tracą na wartości już i jest je tak samo trudno sprzedać jak LAncie
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
Jest dokładnie na odwrót. Jedną Z GŁÓWNYCH WAD integrale jest MAŁA SZTYWNOŚĆ nadwozia, które nie radzi sobie z przenoszonymi obciążeniami od układu napędowego. Na prawdę polecam poczytać czasami prasy specjalistycznej, zasięgnąc porad użytkowników aut, niż pisać byle pisać... :| Poza tym większy rozstaw osi równa się mniejsza nerwowość tak przy okazji.Napisał Fred
155Q4 w dobrym stanie chyba będzie łatwiej wyrwać bo nie ma takiego prestiżu jak integrale, jednak z dwóch aut wolałbym Lancie, niż wilka w owczej skórze.
1984 GTV6 3.2 24V
jest jeszcze jedna ważna rzecz - z częsciami do Integrale zaczyna być problem (patrz kierunkowskazy) a i ceny są niebotyczne (mówimy tu o nadwoziowych) Ja bym wolał Lancię. Legenda, dla mnie jeden z niewielu hatchbacków do zaakceptowania. Integrale i tak do zabawy jak dla mnie wymaga min rozpórek, najlepiej klatki...ciężki wybór...miałem okazję jechać 1 i 2gim i np integrale masz okazje wyrwać w mocniejszych wersjach niz q4...aha wrażenia z jazdy lancia - jak dla mnie subiektywnie lepsza zabawa i większe emocje![]()
jeśli jeszcze decyzji nie podjełeś w najnowszym Top Gear jest spory artykuł o Lancii Integrale. polecam![]()
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
w TG za kazdym razem jak pisza o makaronach, to sugeruja olbrzymia usterkowosc tych aut.. nie wazne jaka marka, nie wazne jaki model..Napisał bobryt
hmmm bo ja wiem, artykuł w top gear jest raczej cienki.... powiem inaczej spróbuj obu aut usiądź w nich przejdź się (integralek jest pare do wyboru na allegro, Q4 też się czasami pojawia, jak nie to leć do fanta team oni ją mają) i oceń sam. reszta dywagacji to tylko pobożne życzeniaPS Zawsze możesz się pobawić jeszcze w 33 z napędem na 4 łapy (permanent4 lub 4x4). Też ciekawa alternatywa, tylko mocy mało może być ,ale uturbisz i masz coś b nietuzinkowego
![]()
dorzucam link do str fanta team![]()
>>KLIK<<
no niestety, już nie mamyjedna q4 została sprzedana, a druga rdzewieje w garażu nieodpalana conajmniej rok.
Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć ze 155q4 daje naprawdę dużo frajdy z jazdy to jest to auto bardzo trudne w utrzymaniu dobrego stanu technicznego, a jednoczenie bardzo podatne na wszelkie awarie. Obie q4 które mielismy było przez ok 3 lata mocno dofinansowane, ale nie pamietam zeby któras z nich była przez dłuzszy okres (powiedzmy więcej niż 2 miesiace) w pełni sprawna (przekrecone panewki, nieładujące turbo, wylane amory i takie tam drobnostki). Podejrzewam ze z integralkami może byc podobnie.
hmmm no tak z integrale nie jest tak zle, ale tylko w specyfikacji evo, o tyle o ile ktos sie tzrymal dobrych czesci i podawal ze kupuje do evo - podobno jest różnica w jakosci części - opinia własciciela wersji z evo i bez....