Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Stalówki do Giulietty gdzie kupić ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie Stalówki do Giulietty gdzie kupić ?

Witam Gdzie najtaniej kupić stalówki 16-tki do Giulietty ? Prosze mnie nie przekonywac do sensu posiadania na zime alufelg, ten kto przejeżdzał przez Łódź wiosenną porą doskonale zna powód mojej desperackiej decyzji Oczywiście jak dostawca móglby od razy skompletować całe koło z oponą zimową byłby to już pełnią szczęscia. Podpowiem, ze na Allegro już szukałem Rafał

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Widziałem tylko w Allegro po 175 zł za sztukę. Ten człowiek dość często wystawia takie komplety. Może warto do niego zadzwonić i podpytać (może mieć nie wystawione)

http://allegro.pl/16-nowe-felgi-stal...869990833.html
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 19-10-2011 o 09:06
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

może w ASO zrobią dobrą cenę? pogadaj z zaprzyjaźnionym mechanikiem/serwisantem

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    Witam Gdzie najtaniej kupić stalówki 16-tki do Giulietty ? Prosze mnie nie przekonywac do sensu posiadania na zime alufelg, ten kto przejeżdzał przez Łódź wiosenną porą doskonale zna powód mojej desperackiej decyzji Oczywiście jak dostawca móglby od razy skompletować całe koło z oponą zimową byłby to już pełnią szczęscia. Podpowiem, ze na Allegro już szukałem Rafał
    kupić na allegro felgi z opla/saaba ;]

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Jakie opony wkładacie na stalówki?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Giulietta 1.4 TB Multiair

Domyślnie alu + opony 16"

W serwisie sprzedali mi opony 16" po kosztach. 335 PLN za sztukę, Fuldy. Stalówki proponowali za 365 PLN za sztukę. Wydawało mi się drogo, zacząłem szukać na allegro i znalazłem aluminiowe 16" do Giulietty za 1400 PLN. Felgi nowe, pare zarysowań. Na jedną felge panowie musieli troche ciężarków założyć. Panowie w serwisie powiedzieli, że są to felgi, które najprawdopodobniej zostąły przez producenta odrzucone (zarysowania + jedna nie była idealnie wywarzona). Te felgi produkują gdzieś pod Wrocławiem. Samochód super wygląda, fakt, że na jednej feldze mam troche więcej cięzarków niż na innych nie przeszkadza. Zarysowania są prawie niewidoczne. Jakoś nie chciałem swojej Jukli na stalówkach postawić. A 17" na zimę na polskie drogi się nie nadają. Przyfarciło mi się

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Ja jednak na stałówkach;( Też miałem wyrzuty sumienia, ale miałem alu zimowe w 147 i bardzo źle znosiły sól. Niestety kalkulacja wygrała z sercem i Alfa będzie brzydka.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Benzina Zobacz post
    W serwisie sprzedali mi opony 16" po kosztach. 335 PLN za sztukę, Fuldy. Stalówki proponowali za 365 PLN za sztukę. Wydawało mi się drogo, zacząłem szukać na allegro i znalazłem aluminiowe 16" do Giulietty za 1400 PLN. Felgi nowe, pare zarysowań. Na jedną felge panowie musieli troche ciężarków założyć. Panowie w serwisie powiedzieli, że są to felgi, które najprawdopodobniej zostąły przez producenta odrzucone (zarysowania + jedna nie była idealnie wywarzona). Te felgi produkują gdzieś pod Wrocławiem. Samochód super wygląda, fakt, że na jednej feldze mam troche więcej cięzarków niż na innych nie przeszkadza. Zarysowania są prawie niewidoczne. Jakoś nie chciałem swojej Jukli na stalówkach postawić. A 17" na zimę na polskie drogi się nie nadają. Przyfarciło mi się
    Te kupiłeś ?

http://allegro.pl/orginalne-felgi-al...799309172.html

Sam je oglądałem ale jedna miała rysy dość znaczne - i zrezygnowałem

motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Giulietta 1.4 TB Multiair

Domyślnie

[QUOTE=tygrysio;692466]Te kupiłeś ?

http://allegro.pl/orginalne-felgi-al...799309172.html

Sam je oglądałem ale jedna miała rysy dość znaczne - i zrezygnowałem

Tak, te kupiłem. Troche się z tą rysą pobawiłem (wyczyściłem, podlakierowałem) i już się tak nie rzuca w oczy. Trzeba się mocno z bliska przyglądac, żeby rysę zobaczyć (pod warunkiem, że felgi są czyste). Bardziej denerwowało mnie, że kapsle nie były oryginalne. Jakieś takie dziwne matowe i jasne. Dokupiłem w serwisie (ok 25PLN sztuka). Nie jest to wielki koszt, ale jeżeli coś ma byc oryginalne, to w 100% a nie w 95%. Bardzo ładnie moja czerwona Julka na tych 16" wygląda. Komfort jazdy znacznie większy jest, ale szybkich wąskich zakrętów jak na letnich 17 nie bierze Trzeba do kwietnia poczekać.