Jestem posiadaczem Alfy 147 1.9 JTD 115KM rocznik 2002.
Kupiłem sobie kabel VAG KKL OBD2 USB z przełącznikiem na Air Bag, zainstalowałem do niego sterownik, wszystko ustawiłem jak trzeba według porad z naszego forum. Próbowałem już różne wersje programu Fiat Ecu Scan (2.1 , 2.6 , 2.7.2 ) i w każdym jest to samo. Łączę się z samochodem, mogę kasować błędy ale nie mogę ani zrobić testów urządzeń ani wykresów ponieważ przy opcjach związanych z wykresem ikony są nieaktywne a przy testach urządzeń podczas próby zrobienia testu wyskakuje mi komunikat "WYKONANIE NIEUDANE Złe warunki do wykonania testu!" :-( . Myślałem że to może być wina programu ( że to demo), dlatego postarałem się o inne wersje, odinstalowałem stary program, zainstalowałem nowy i to samo :-(. Chcę rozwiązać ten problem ponieważ niedawno robiłem regenerację pompo-wtrysków ponieważ auto rzuciło palenie i po podłączeniu w warsztacie pod kompa wyszło na nie. Po regeneracji samochód mi jakoś dziwnie parkocze w zakresie 1 do 2 tyś. obrotów podczas rozpędzania pojazdu i jakoś nie do końca równo pali, co do dynamiki pracy silnika nie mam zastrzeżeń. Nie jestem pewien czy regeneracja została wykonana prawidłowo a może to wina czegoś innego i chciałbym się upewnić co do tego robiąc wykres pracy silnika i umieszczając go na forum lub przesyłając go komuś. Proszę w tym celu o waszą pomoc. Co może być nie tak że mam problem ze zrobieniem wykresu i testów?