bardzo proszę, poniżej instrukcja, mam nadzieję, że w miarę przejrzyście napisana
co do lepienia są dwie szkoły i obie sprawdzone przeze mnie i przez tych co lepili, a mianowicie na mokro lub na sucho
na mokro to odrywa się nalepkę z podkładu i psika wodą to samo na emblemacie na aucie (po uprzednim oczyszczeniu go z luźnych pozostałości starego lakieru i odtłuszczeniu) następnie przykłada się (na morko zawsze jest możliwość pozycjonowania odrywania itd) potem usuwa wodę wyciskając spod nalepki, grzeje się (jak macie dostęp do prądu bierze się suszarkę do włosów lub opalarkę (maks. ok 60 stopni)) woda odparuje i gotowe, folia wylewana ma to do siebie że nawet jak się zdeformuje w skutek rozciągania, po podgrzaniu wraca do swego pierwotnego kształtu, w tym przypadku koła, układa się ona na wszelkich przetłoczeniach, owalach itd.
Druga metoda to na sucho - po prostu starannie się przymierzacie i kleicie (powierzchnia do wyklejania jest mała i w związku z tym ryzyko małe że coś pójdzie nie tak), ja zawsze mierzyłem się do pionowego paska pośrodku logo i potem od środka na boki układałem nalepkę tak aby wygnać powietrze, aż ładnie się folia ułoży, na koniec też nie zaszkodzi jej podgrzać, aby klej się utrwalił oraz jakieś ewentualne pofałdowania usunąć, najlepiej to robić w pomieszczeniu przy obecnych warunkach, tak aby temp. min. była powyżej 10 stopni.
powodzenia!
dla reszty odpowiedzi poszły na PW,
Tym co zamówili informuję, iż przesyłki dzisiaj rano wysłane, jutro lub w poniedziałek powinny być w Waszych skrzynkach!
Pozdrawiam.