Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: jaki do miasta?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

nie wiem andrzeju, ja miałem i wg mnie do miasta to dobre nie jest, no moze jeden punkt mianowicie s&s się sprawdza w miescie, to naprawde fajne roziązanie, i te 105hp wystarczło do miasta ale jakoś lepiej sie jezdziło poza miasto, ogolnie sie zgadzam ze min 120hp i auto moze byc fajne zwłaszcza mito, wszystko zalezy jaki stan kolega planuje kupć, nowy z salonu - bez sensu totalnie drogo, wyrzucone przynajmniej 20k pln w błoto, urzywany - być moze, jesli uzywany to 120hp benzina z lpg, diesla w zadnym wypadku bo jest juz drogo a bedzie drozej, wogole kupowanie samochodu w takiej chwili (krach w pl w ciągu 12miesięcy, drozejące paliwa, duzy jednorazowy wydatek, szkodzenie planecie) musi byc poprzedzone solidnym badaniem własnych potrzeb i mozliwości, do miasta sensu-stricte nie mito tylko cos za 10-15k pln, czy mito sie znajdzie w tej cenie? powinno bo to niezbyt ciekawa, przereklamowana propozycja, wogole fiat z tą alfą zmierza w kierunku vw, czy to jest dobry kierunek, nie wiem, mam to gdzies, bo szansa ze ponownie zostane klietem alfy jest mizerna,

---------- Post added at 12:42 ---------- Previous post was at 12:39 ----------

wiem andrzeju ze zaprotestujesz i skrytykujesz moje wypociny, ale ja zwyczajnie chce chłopu pomoc, przynajmniej spojrzec z innej, krytycznej strony, wiadomo większość forumowiczow bedzie mlaskała i piała jaki to mito fajny i do miasta idealny, wg mnie nie jest do miasta, wogole nie wiem czy gdzies sie nadaje

---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:42 ----------

z argumentów merytorycznych dodac nalezy:
    twarde zawieszenie
    twarde niewygodne fotele,
    głośny wydech, wsadzony do niesportowego auta (taki rodzaj taniego tuningu serwowanego klientowi przez firme, wciskanie kitu)
    wyobraz sobie andrzeju ze własciciel jadzie tym mito z rana po miescie do roboty, wytrzęsie go, pomysły z głowy ulecą, na stacji benzynowej rozczasrowanie i wkorw, ogolnie to samopoczucia sobie nie poprawi....

---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:49 ----------

natomiast zawsze będę dobrze sie wypowiadał o podsufitce, to taki fajny klasowy materiał

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    nowy z salonu - bez sensu totalnie drogo, wyrzucone przynajmniej 20k pln w błoto
    Pewnych rzeczy nie da się przeliczyć na pieniądze...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar andkula
    Auto
    Alfa Mito 1,4

Domyślnie

Mito może niskie ( zimą trzeba uważać na koleiny bo można zderzak urwać )
    ale fajna jazda,dobre prowadzenie,oryginalny itp,
    ja mam silnik 1,4 ma 105 km spalanie 8,3 l na 100km,moze duzo ale inne marki z podobnym silnikiem wcale nie mniej palą

minus to ubezpieczenie liczą jak za merola

Pozdr

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

ale fajna jazda,dobre prowadzenie,oryginalny itp

a gdzie tam, takie rzeczy to juz wszędzie grają, ja ze spalaniem schodziłem do 4,5l na trasie 90km/h ale jak nie było przyjemności w szybszej jezdzie tak nie było i przy wolnej, ubezpieczenie tanie bo nie złodziej tego nie chce
    ale co tam, jeszcze raz apeluje do członków zeby nie szukali na siłe plusów, nie ma ich za duzo.....

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adalbrecht
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Hyundai i30N

Domyślnie

jjokocha, po pierwsze kolega pytał o to, jaki wybrać silnik w mito do jazdy po mieście, a nie jaki wybrać samochód do jazdy po mieście, więc piszesz raczej nie na temat. Ponadto Twoje opinie, bardzo stanowcze są także baaardzo subiektywne, bo np. według mnie wydech w mito nie jest głośny, a fotele nie są szczególnie twarde, natomiast twardsze zawieszenie jest jakąś tam cechą charakterystyczną samochodów alfy romeo. Twoje żale na temat mito i alfy romeo możemy czytać w co drugim temacie i oszczędź nam proszę kolejnych litanii, a jeśli chcesz być pomocny koledze, który założył ten temat, to napisz coś obiektywnie o dynamice i ekonomiczości w miescie mito z silnikiem, który miałeś.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

a jak tak to przepraszam,
    mito jakie miałem było do miasta dobre bo miało s&s
    dynamicznie tez było dobre do miasta bo nie raz i nie dwa udało mi sie jeachc na rowni z golfem 93r, czy inną astrą, no ale wtedy na cpn-nie nie było przyjemnie 8-9l
    miało bardzo ładną podsufitkę,
    ogolnie bardzo ładnie się prezentowało, żona do dziś nie chce wsiadac do mojego nowego nabytku, psioczy ze złom
    no co by tam jeszcze...... o minusach wspominałem.........to chyba tyle, podtrzymuje moją opinię zeby nie brac jakiegokolwiek mito na miasto

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Widzę że wywołałem żywiołową dyskusję

Cóż, mnie osobiście mito się nie podoba.

Ale to nie ja zamierzam nim jeździć - żona twierdzi że auto jest super - ja mogę tylko za nie zapłacić i ewentualnie dobrać jaki-taki silnik żeby dało się tym jakoś jeździć i było w miarę ekonomiczne - i stąd też ten wątek.

Moim osobistym zdaniem aut idealnych nie ma. Każde jest jakimś kompromisem. Dla jednego ważne jest spalanie, ale kogoś innego (bez)awaryjność, trzeci natomiast
    powie że tamci się nie znają, bo...

Ja jeżdżę 166 - bo mi się tak podoba.
    Małżonka z córką wzdychają do MiTo bo im się podoba.

de gustibus non est disputandum

I życzę każdemu żeby jeździł tym, czym mu się tylko żywnie podoba

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i informacje - diesla nie kupię, faktycznie chyba wersja 105KM, wydaje się (MOIM ZDANIEM ) optymalna.

pzdr
    było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
    AR 166 - takich już teraz nie robią...
    AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

W gamie AR to grupą docelową MiTo są właśnie klienci typu premium szukający samochodu do miasta.
    Gratuluję bardzo dobrego wyboru. Żona będzie bardzo zadowolona, a każda chwila spędzona za kierownicą MiTo pozostanie na długo w pamięci. Wystarczająca dynamika silnika 105 KM pozwala na bezpieczną jazdę w mieście jak i na trasie. No i jest cudowny system DNA, który pozwala dopasować charakter samochodu (zawieszenie, dynamikę, reakcje na pedał gazu) pod własne potrzeby i warunki.
    Miłego użytkowania

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    (zawieszenie, dynamikę, reakcje na pedał gazu) pod własne potrzeby i warunki.
    Miłego użytkowania
    To w MiTo DNA zmienia coś w ustawieniach charakterystyki zawieszenia ?
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adalbrecht
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Hyundai i30N

Domyślnie

nie, niestety nie.