Strona 46 z 80 PierwszyPierwszy ... 363738394041424344454647484950515253545556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 797

Temat: [regulamin] Konkurs - Zdjęcie miesiąca

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

W związku z problemami natury technicznej informuję, że ankieta październikowej edycji konkursu Zdjęcie Miesiąca ukaże się na forum w dniu jutrzejszym (02.11), w godzinach popołudniowych
    Z góry przepraszam.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

A jaka jest zasada wyłaniania członków jury?

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Cytat Napisał Administracja Zobacz post
    14. Jury mają 7 dni na wybranie najlepszej trójki zdjęć z danego miesiąca. Następnie te 3 zdjęcia trafią do głosowania na ogólnodostępnym forum. Zwycięży zdjęcie z największą ilością głosów.
    A ja się pytam czemu prawie co miesiąc startuje inna liczba zdjęć w konkursie? Jeśli my się mamy stosować do regulaminu prosił bym także o stosowanie się do niego szanownego jury

Proponował bym trzymać się stałej ilości zdjęć w finałowym głosowaniu jak również podnieść ten limit z regulaminu z 3 na np. 5.
    Ostatnio edytowane przez Pietia ; 03-11-2011 o 08:39

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    A ja się pytam czemu prawie co miesiąc startuje inna liczba zdjęć w konkursie? Jeśli my się mamy stosować do regulaminu prosił bym także o stosowanie się do niego szanownego jury

Proponował bym trzymać się stałej ilości zdjęć w finałowym głosowaniu jak również podnieść ten limit z regulaminu z 3 na np. 5.
    jestem za. W tej chwili wyglada to tak, ze wprawdzie jest sobie jakis regulamin ale konkurs i tak zyje wlasnym zyciem.
    Podam innny przyklad. Punkt 15 regulaminu mowi, ze:

"Autor pracy może poprosić o pomoc w obróbce zdjęcia członków jury (o ile nie posiada takich umiejętności lub oprogramowania), a członkowie jury dołożą wszelkich starań, aby obrobić zdjęcie w możliwie jak najlepszy sposób. Następnie wynik obróbki przedstawi do zaopiniowania autorowi zdjęcia i jeżeli ten zaakceptuje rezultaty to zdjęcie po obróbce będzie traktowane jako autorska praca osoby która je nadesłała w formie nieobrobionej."

Wyslalem swoje zdjecie z prosba o obrobienie. Nie dostalem odpowiedzi, wiec ponowilem prosbe i znowu cisza. Do teraz nikt na moje maile ani PW napisane do organizatorow nie odpowiedzial. Moje zdjecie trafilo ostatecznie na pobocze. Oczywiscie nieobrobione. Organizatorzy nie zadali sobie nawet trudu, zeby je obrocic...
    Ostatnio edytowane przez Gary ; 03-11-2011 o 21:30 Powód: zmiana numeru cytowanego punktu regulaminu

Użytkownik Rowerzysta Avatar hannah
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    AR 156 2,0 TS "99

Domyślnie

Bardzo chetnie dolącze do składu -w tej chwili jednoosobowego - jury. Wydaje mi sie, że spojrzenie kilku par oczu a nie jednej pozwoli urozmaicic wybór fotek do konkursu, a i pretensje uczestników rozłoża sie na kilka osób a nie skupia na jednej .
    Nie jestem mistrzem fotografii, ale posiadam niezłe wyczucie estetyczne, jak i kobiece wyczucie smaku. Poza tym mam dość ogladania co miesiąc prawie identycznego zdjecia miesiąca.
    Włoskie auta nie sa po to aby po nich jezdzić, tylko po to aby je ujeżdżać !

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

Z kandydaturami proszę zgłaszać się do Administracji.

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    jestem za. W tej chwili wyglada to tak, ze wprawdzie jest sobie jakis regulamin ale konkurs i tak zyje wlasnym zyciem.
    Podam innny przyklad. Punkt 15 regulaminu mowi, ze:

"Autor pracy może poprosić o pomoc w obróbce zdjęcia członków jury (o ile nie posiada takich umiejętności lub oprogramowania), a członkowie jury dołożą wszelkich starań, aby obrobić zdjęcie w możliwie jak najlepszy sposób. Następnie wynik obróbki przedstawi do zaopiniowania autorowi zdjęcia i jeżeli ten zaakceptuje rezultaty to zdjęcie po obróbce będzie traktowane jako autorska praca osoby która je nadesłała w formie nieobrobionej."

Wyslalem swoje zdjecie z prosba o obrobienie. Nie dostalem odpowiedzi, wiec ponowilem prosbe i znowu cisza. Do teraz nikt na moje maile ani PW napisane do organizatorow nie odpowiedzial. Moje zdjecie trafilo ostatecznie na pobocze. Oczywiscie nieobrobione. Organizatorzy nie zadali sobie nawet trudu, zeby je obrocic...
    Jednoosobowe jury niestety ma też własne życie i nie zawsze jest w stanie wypełnić wszystkie prośby forumowiczów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Odpowiedzi na swoje pytanie też pewnie się nie doczekam, ale zastanawia mnie sens jednoosobowego jury. Dla mnie jakiekolwiek jury ma sens gdy składa się przynajmniej z 3 osób.

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    A jaka jest zasada wyłaniania członków jury?
    Spośród osób chętnych wyłaniany jest skład jury
    Z tego co pamiętam po rezygnacji prowadzenia konkursu przez Vaselinho, który swoją drogą również sprawował jednoosobową funkcję, informacja o poszukiwaniu zastępców wisiała na forum dość długo z zerowym odzewem. Byłem jedynym chętnym do zajęcia się konkursem, niestety.

Jeśli dobrze kojarzę, październikowa edycja jest ostatnią i teraz powinien być składany kalendarz, ale co z tego wyjdzie to na chwilę obecną nie wiem.

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

A co z moim pytaniem?

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

A co z moim pytaniem?
    Regulamin w pewnych punktach jest naginany, to nie tajemnica
    Liczba zdjęć, jaka przychodzi na skrzynkę konkursową jest bardzo różna, tak jak i liczba tych ciekawych zdjęć spośród wszystkich Czasem ciężko znaleźć tę choćby piątkę. A czasem jest powiedzmy 7 naprawdę fajnych zdjęć, które warto dać do ankiety. Ale tak naprawdę nie ma to w tegorocznej edycji znaczenia, bo zdjęcia do kalendarza (jeśli powstanie ) będą wybierane spośród wszystkich nadesłanych, nie tylko tych zwycięskich.