Witam
Ostatnio naszla mnie ochota na zamontowanie dodatkowego oswietlenia w drzwiach. Chodzi mi o doswietlenie podloza po otwarciu drzwi. Czyli kupilem listwy led do zamontowania pod drzwiami. Z przodu poszlo latwo gdyz fabrycznie jest tam mala lampka, ktora uruchamia sie po otwarciu drzwi. Ale z tylu jest problem bo takiej nie ma i nie wiem jak to podlaczyc. Przegladalem juz wszystkie tematy ale nie znalazlem rozwiazania dla tylnych drzwi. Chce aby to oswietlenie zapalalo sie po otwarciu danych drzwi i wiem, ze w zamku jest czujnik, ktory wysyla sygnal do oswietlenia wewnetrznego. Probowalem sciagac tapicerke drzwi ale jest tam sporo do rozkrecenia itd. Czy ktos z was wie moze jaki jest kolor tego przewodu?? Czyli krotko mowiac do jakich przewodow sie podlaczyc, chodzi glownie o mase czyli ten przewod ktory z zamka daje sygnal zapalenia oswietlenia wewnetrznego(i mojej listwy led). Bo chcialem to zrobic poprzez podlaczenie sie w miejscu gdzie przewody przechodza z drzwi do ramy ale nie mam pojecia ktory kolor przewodu za to odpowiada.
Przepraszam za brak polskich liter, mieszkam za granica![]()