Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: System audio Bose - niski poziom głośności

adamski
    Gość

Domyślnie System audio Bose - niski poziom głośności

Jak w temacie, drażni mnie to że regulacja siły głosu pracuje jakoś 'dziwnie' - do poziomu 40 praktycznie nic nie słychać, tak jakby 40 to był poziom "0". Nie byłoby to nic takiego gdyby nie to że po każdym włączeniu radio ogranicza poziom głosu do 30 jeżeli przy wyłączeniu był wyższy, więc za każdym razem trzeba podkręcać. Czy w waszych autach (wyposażonych w Bose) jest tak samo?

Druga podobnie irytująca sprawa to działanie klimatronika który przy każdym włączeniu startuje w pozycji nawiew na szybę, niezależnie od tego jak było przy wyłączeniu. I żadna siła nie jest w stanie tego zmienić, próbowałem wszystkich ustawień. Czy to normalne w 156? Diabli mnie biorą jak za każdym razem po odpaleniu muszę regulować radio i nawiew

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pepol1
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 16v JTDm

Domyślnie

To sie nazywa instrukcja obsługi którą można sciagnać,poczytasz i dowiesz się wszystkiego może wtedy przestanie Cie to irytować.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Jeśli masz słaby akumulator to może się tak dziać.
    Przy rozruchu na słabym aku tak mocno siada napięcie że dość często Alfina gubi wcześniejsze ustawienia.
    Głównie klimatronik i komputer pokładowy.
    A nie kasuje ci daty na infocenterze?
    Ostatnio edytowane przez Dariusz156 ; 05-11-2011 o 09:06
    Moja Bella

adamski
    Gość

Domyślnie

Akumulator raczej nie jest zużyty, kręci bez problemów. Daty nie kasuje, choć co do całego infocentra też można mieć zastrzeżenia bo wyświetla kiedy chce i jak chce, ale to akurat słyszałem jest normalne w 156.

Dobrze że to auto żony więc tak codziennie się nie muszę zmagać z tymi problemami. Ja mam porządnego focusa
    Ostatnio edytowane przez adamski ; 05-11-2011 o 11:52

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

a wszystkie głośniki na pewno grają? Bo czasami bywa tak, że głośniki się "zacinają" i nie chcą "odbić" i wtedy w ogóle z nich nic nie leci

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał adamski Zobacz post
    Dobrze że to auto żony więc tak codziennie się nie muszę zmagać z tymi problemami. Ja mam porządnego focusa
    Nawet nie wiesz kolego jak sobie teraz na grzebałeś .
    Moja Bella

adamski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    a wszystkie głośniki na pewno grają? Bo czasami bywa tak, że głośniki się "zacinają" i nie chcą "odbić" i wtedy w ogóle z nich nic nie leci
    Nie, to nie głośniki, one grają, choć ten w drzwiach kierowcy potrafi stanąć ale to jest coś z przewodami wiadomo drzwi kierowcy najczęściej się otwiera i kable są zmęczone
    a sub nieco brzęczy widocznie dostał za kiedyś bardzo w kość od poprzedniego właściciela, ale to nic takiego
    chodzi o to że wzmak Bose jest sterowany z wyjść głośnikowych radia i wygląda że przez to jest popie..ne z poziomami sygnału
    ale nie wiem czy to tak zawsze jest w tym układzie (to byłoby dziwne gdyby ludzie z Bose tak to zrobili) czy coś jest walnięte (ale gdy podkręci się głośność to jest ok)

już myślałem żey wyrzucić ten cały Bose i podpiąć głośniki bezpośrednio pod radio byłby spokój
    Ostatnio edytowane przez adamski ; 05-11-2011 o 13:50