145 tak jak 155 ma słabe wentylowanie kabiny już fabrycznie więc nie dziwcie się czemu wam tak szyby parują.
145 tak jak 155 ma słabe wentylowanie kabiny już fabrycznie więc nie dziwcie się czemu wam tak szyby parują.
Po pierwsze, czytaj ze zrozumieniem co napisałem, bo mowa jest o komorze bagażnika. Czy w bagażniku siedzą ludzie, albo czy są tam jakieś szyby?
Po drugie, obniżenie ciśnienia (napisze tak, skoro "redukcja ciśnienia" jest dla ciebie takie zabawne) w bagażniku nie chroni bębenków w uszach, tylko ułatwia zatrzaśnięcie szybko opadającej klapy.
I kto tutaj jest znawcą?
Wytłumacz w jaki sposób mała kratka w bagażniku oddzielonym od kabiny ma zapewnić obieg powietrza, no jak? W dodatku otwór ten normalnie jest niedrożny i otwiera się dopiero pod wpływem naporu powietrza. Skąd w bagażniku ma się wziąc strumień powietrza, który podniesie tą gume w kratce i jak miałaby działac niby ta wentylacja przy bagażniku załadowanym po brzegi?
W 146 nie ma takiego patentu, bo nie jest on potrzebny. Większy bagażnik, półka podnosi się razem z klapą, która jest większa i całkiem inaczej się zamyka, ciśnienie przy zamykaniu idzie bardziej w kabine.
Na temat problemu z parowaniem szyb chyba już wszystko na tym forum zostało powiedziane i nic nowego sie nie wymyśli. Pisanie, że jakaś guma w bagażniku sparciała i ona powoduje parowanie to fantazje.
Bez klapki w hermetycznym aucie rozprężające się powietrze dostało by się do kabiny a tak często siedzą pasażerowie a otaczają ich szyby i dach.
Powietrze z kabiny dostaje się do bagażnika?
A jak działa redukcja ciśnienia gdy bagażnik jest załadowany i kratka jest przyciśnięta? Pewnie rozwala kabinę i pasażerów bo jest CIŚNIENIE!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Biedni pasażerowie ofiary braku reduktora ciśnienia w 146
![]()
![]()
![]()
![]()
Boli Cię mój patent? Jak tak, to się opi***** ..I.
PS W czasie deszczu 2 osoby. nawiew na 2 po 30 min trochę pary pojawiło się na tylnich szybach. Wcześniej czasami na 4 nie dawało rady...
Ostatnio edytowane przez aqaz ; 29-10-2011 o 21:44
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
Uruchom wyobraźnie człowieku.
Dwie komory w aucie, czyli bagażnik i kabina, oddzielone od siebie, powtarzam: oddzielone. Mała przestrzeń i duża przestrzeń, mała objętość i duża objętość. Kumasz różnicę?
Tak, patenty to twoja specjalność. Jednym z ciekawszych jest pomysł na montaż grzałki elektrycznej w zbiorniczku wyrównawczym
Twój patent to twój problem, a nie mój i guzik mnie on interesuje do momentu, kiedy opisujesz go na forum. Możesz się ze mną zgadzać albo nie, ale w mojej opinii tą teorię o wymianie powietrza przez kratkę w bagażniku można o kantpotłuc i tyle, bo nie do tego ta kratka służy.
Jak sam piszesz oddzielone ale przecież nie szczelne bo półka w bagażniku nie przylega szczelnie ani do klapy ,ani do siedzeń.
Więc jeśli cała reszta auta jest szczelna- uszczelki dobrze trzymają to powietrze wdmuchiwane przez wentylator penetruje do bagażnika i przez wspomnianą klapke jednak poprawia wentylację.Lepszym rozwiązaniem jest minimalne uchylenie jednaj z szyb.
Więc myślę że całkiem zbędna było to Wasze obrzucanie się nieuprzejmościami.
Ostatnio edytowane przez stara.plesn ; 31-10-2011 o 14:33
To już standard trzeba przywyknąć.
kolejny mędrzec...
u mnie bez klapki lepiej działa wentylacja i tyle w temacie. Jak ktoś będzie chciał to powieli jak nie to nie.
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
A próbowałeś zmieniać przepływ powietrza? masz ustawioną opcję, że filtracja powietrza przebiega z zewnątrz auta czy tylko wewnątrz auta? Wiem, że jeżeli powietrze pracuje tylko wewnątrz kabiny auta to może szyba parować