Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: [156] Podłokietnik

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    nie mam fotek ale tak mi powiedzieli w ASO podobno podłokietnik jest wraz z tunelem i inaczej sie go kupić nie da albo Ci w ASO są nieświadomi.
    Ja mam podłokietnik montowany seryjnie do fotela kierowcy to co ma wspólnego z tym tunel środkowy ? :|

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał arturo
    Cytat Napisał mrutyna
    nie mam fotek ale tak mi powiedzieli w ASO podobno podłokietnik jest wraz z tunelem i inaczej sie go kupić nie da albo Ci w ASO są nieświadomi.
    Ja mam podłokietnik montowany seryjnie do fotela kierowcy to co ma wspólnego z tym tunel środkowy ? :|
    nie mam pojęcia ops: dzwoniłem do ASO przy ul. Ofiar Dąbia do Krakowa i mi powiedziano że podłokietnik jest wraz z tunelem środkowym i kosztuje ok 800zł.
    W ogóle z nimi o jakiekolwiek części jest się trudno dogadać.

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Mój kolega miał taki podłokietnik w audi i strasznie skrzypiał, jakośc wykonania jest słaba

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

kurcze ja gdybym znalazł zielone fotele materiałowe z podłokietnikiem to bym brał z marszu. To jest ogormna wygoda zeby sie podeprzeć. Wiem bo w poprzednim wozie to miałem i na poczatku mi bardzo brakowało mozliwości podparcia łokcia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Dawniej podłokietnik kojarzył mi się ze starym BMW 5 i 7 oraz ich użytkownikami, którzy obwód szyi mieli równy obwodowi pasa i "rozwalali" się na fotelu kierowcy niczym w fotelu przed TV z puszką piwa...
    Fakt jest jednak taki, że jak wsiadam do samochodu taty za kółko (czasem mi się zdarza), to walę łokciem w tunel, instynktownie szukając podłokietnika.
    tak więc bez dwóch zdań - przydaje się! Może w 156 jest troszkę za krótki, ale to kwestia przyzwyczajenia, poza tym zawsze to jeden schowek więcej, chociażby na okulary i gumy (do żucia!).
    Tak więc polecam, warto zainwestować w jakiś dobry, może być z allegro, ale ten z wyższej półki cenowej. Poza tym - zawsze jest gwarancja!
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Poza tym jak by ktoś kupił ten podłokietnik z allegro i zamontował u siebie byłbym wdzięczny za wrzucenie fotek i małej informacji i jego zdania na temat tego wynalazku. Też mnie kusi na podłokietnik ale po usłyszeniu kosztów tego w wysokości 800zł to mnie trochę opuściło. ale jak ten a alledrogo by pasował i był na prawdę taki super jak go opisują może warto było by w to zainwestować
    Oryginalny jest przykręcony do siedzenia pasarzera i można go odginać do tyłu.Nie ma w nim schowka, poprosty wisi nad tunelem. Ten z allegro jest praktyczniejszy, zaopatrzony w schowki, lecz na pewno nie będzie tak solidny jak oryginalny, który ani drgnie.Sądzę jednak że nie będziesz po nim skakał, więc kupuj a przekonasz sie, jak bardzo jest przydatny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Oryginalny jest przykręcony do siedzenia pasarzera i można go odginać do tyłu.Nie ma w nim schowka
    U mnie jest schowek (r. prod. 2002, fl) i montowany jest do fotela kierowcy, w starszych wersjach też był montowany do fotela kierowcy z tego co wiem
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    U mnie jest schowek (r. prod. 2002, fl) i montowany jest do fotela kierowcy, w starszych wersjach też był montowany do fotela kierowcy z tego co wiem
    Przed liftem był montowany do fotela kierowcy, ale schowka brak niestety.