Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Temat: Ale d......k z gościa spójrzcie na przebieg.......

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał luki166
    Tak bo uważam że żadne NORMALNIE użytkowane auto z roku 99 nie może mieć takiego przebiegu, a piszę o tym bo szlag mnie trafia z tymi oszołomami handlarzami, i mogę gościa nazwać dupkiem bo mam bardzo duże przeświadczenie o tym że oszukuje ludzi.........
    ja tam powstrzymałbym sie od takich epitetów, jesli nie ma pewnosci. mozliwe ze jest krecony, nie wiem. cuda czasami sie zdarzają, np mój dziadek ma Punto od nowości, 99r. i ma przejechane w nim 16tyś km, kto w to uwierzy?? :mrgreen:

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

A który T.S przejedzie więcej kilometrów ??? :mrgreen:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Niby dlaczego dupek? Bo nikt nie uwierzy w liczby?

Mala benzyna, jesli ktos kupuje do jezdzenia w niedziele to na pewno w takiej wlasnie wersji, lat ma 8, wiec swoje juz odsluzyla, Wloch mogl juz chciec sie pozbyc. Z drugiej strony jesli auto ma np. faktyczne 150kkm(co i tak jest malo) to znajac handlarzy trudno oczekiwac, zeby nie skorzystali z pokusy, szczegolnie jesli auto zadbane.
    Tak, czy tak, liczy sie stan faktyczny, a nie cyferki.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    A który T.S przejedzie więcej kilometrów ??? :mrgreen:
    Każdy normalnie eksloatowany i serwisowany :!:

Rosik
    Gość

Domyślnie

Mój ojciec ma 156 od nowości od 2000 r. - ma nieco ponad 90000 na liczniku - przy czym jezdzi normalnie, to jest parę km do pracy i z powrotem dziennie. Więc nie uważam że 90000 w 8 lat to cos nieprawdopodobnego.
    A co do tego drugiego ogłoszenia, to pewnie ktos zapomniał dodać jedynki przed tymi 36000 km - nie sądze żeby handlarz sprzedawał auto z tak niskim przebiegiem za 19.000 zł.
    Albo miało takiego dzwona (zwróćcie uwagę na brak wzmianki o bezwypadkowości), że musiało dostać nowy silnik, który rzeczywiście ma tylko 36.000 km.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar OO__V__OO
    Mieszka w
    Krapkowice/Opole
    Auto
    307 CC

Domyślnie

za malym przebiegiem jak dla mnie przemawia kierownica skorzana wogole bez przetarc moja ma 130tys i minimalne przetarcia - ale troche dziwnie maly przebieg

csscss
    Gość

Domyślnie

Dla mnie wysoce podejrzana ta 166. Na tyle że jak bym szukał takiego auta przeszedł bym obok tej oferty całkowicie obojętnie.

marcinel
    Gość

Domyślnie

Zdarza się .Jeżdżę często grand vitarą z 2003 roku (35 tys km) jest jeszcze accord 2004 (37 tys km) i moja fałka z 2000 (I rejestracja) 98 tys km .
    Wszystkie auta od nowości.
    Może człowiek ma jeszcze kilka innych ,to przebieg dla jednego siłą rzeczy wyjdzie nizszy.
    Nie ma co od razu wietrzyć podstępu ,a na spokojnie sprawdzać Panowie :wink:

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Mało prawdopodobne by te przebiegi (a zwłaszcza ten drugi) były zgodne z prawdą. Jednak takie prawdopodobieństwo istnieje.
    Patrząc na te samochody - nie noszą znaków zużycia, chociaż na żywo to całkiem inne oglądanie niż ze zdjęć, ale np. gumy na pedałach są wogóle nie zużyte...
    Co do tego, że nie ważne są cyferki, a liczy się jedynie stan faktyczny pojazdu, to po co wogóle cofa się te liczniki i szuka samochodów z jak najniższym przebiegiem?? (pytanie raczej retoryczne).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał luki166
    Tak bo uważam że żadne NORMALNIE użytkowane auto z roku 99 nie może mieć takiego przebiegu, a piszę o tym bo szlag mnie trafia z tymi oszołomami handlarzami, i mogę gościa nazwać dupkiem bo mam bardzo duże przeświadczenie o tym że oszukuje ludzi......... ale to nieważne bo nie wiem jakiego w miarę cenzuralnego słowa użyć żeby opisać tego DEBILA!!!!!!!
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4474746

Troche Cie rozumiem, ale trzeba pamietac o drugiej stronie medalu - samochody sa takie, na jakie jest popyt. Nie wiem, czy byl tutaj link do ogloszenia z passatem kombi bialo-zielonym - w opisie koles doskonale wylozyl temat . Lud chce miec auta stare z malymi przebiegami, no to je dostaje i bedzie tak dopoki ludzie beda slepo wierzyc w przebiegi przy wyborze auta. Psioczenie wlasciwie nic tutaj nie pomoze, bo jesli nawet oskarzymy jednego, czy drugiego handlarza ze cos tam krecil, to na jego miejsce przyjdzie kolejnych dziesieciu i beda przychodzic dotad az potencjalni kupujacy nie zejda na ziemie ze swoimi oczekiwaniami.