Pozwolę sobie się nei zgodzić instrukcja, jak i moje felgi wyraźnie legitymują się szerokościa 6.5 cala a autko to 75ka 2.0 TS rok 1988, 5x98 oczywiścieNapisał JacekK
PS nie kojarze tych felg, dalbyś radę wspomóc mnie wizualizacją?
Pozwolę sobie się nei zgodzić instrukcja, jak i moje felgi wyraźnie legitymują się szerokościa 6.5 cala a autko to 75ka 2.0 TS rok 1988, 5x98 oczywiścieNapisał JacekK
PS nie kojarze tych felg, dalbyś radę wspomóc mnie wizualizacją?
Amigas poszukaj oryginalnego Zendera do 75 takie jak moje. Ja szukałem pół roku i zanlazłem w całkiem atrakcyjnej cenie. Felgi od 164 z tego co pamiętam miały mniejszy otwór centralny i było trzeba roztoczyć. Natomiast jeżeli chodzi o ET to w oryginale jest chyba 35 .
Mowisz o 14tkach, natomiast orygnalne 15tki od 75 maja 6cali. Moj workshop manual nic nie wspomina o szerszych, ale jest wydany w 1988r, wiec moze pozniej wszedl jakis inny wzor.Napisał amigas
Hehe, wyglada na to, ze to jakis rarytas - jak na zlosc na allegro nie ma ani jednej 164 z takimi felgami, a w sumie kiedys tego bylo pelno... Poszukam jeszcze, bo opisywac tego sie nie podejme :wink:Napisał amigas
Otwor centralny oczywiscie mniejszy w 164, ale to groszowa sprawa, mozna robic przy okazji toczenia dystansow. Nie wiem jak Twoje Zendery, jesli maja 6,5 cala to faktycznie moga miec wieksze ET. Najlepiej oczywiscie takie znalezc i kupic, tylko latwo nie bedzie, bo wlasciwie juz zwykle 15tki(jak moje) sa trudne do wyhaczenia - jednak wiekszosc 75 wychodzila na 14tkach.Napisał majk
Tu jest kilka fotek
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...-75-vt3801.htm
Ja bym szukał felg Speedline z alfy 164 z wersji QV są naprawdę ładne i 15 calowe
Oryginalnie do 75 w Spedline były 14, tylko Zender robił 15 do 75. Największe koło to 195/60/15 przynajmniej u mnie a zawias mam standard.
Czy mówimy o takich felgach? >>KLIK<< bo już chciałem dzwonić tam...jakie one mają et? I jaka to ma być szerokość?Napisał majk
Sa jeszcze takie: >>klik<< - takie mam na swojej, nie wiem czy to jest Speedline, ale na pewno nie Zender.Napisał majk
JacekKK link nie działa, natomiast na 164 z linku amigasa to są te na prawej stronie auta. Taki sam wzór był oryginalnie w 75 ASN tylko że 14.
eeee link Jacka działa - jak nie to jeszce raz wrzucam zdj na moje konto w fotosikuNapisał majk
>>KLIK<<