mocą w sensie HID
mocą w sensie HID
Born to be wild.
8000K z pewnością oślepiać nie będzie. Światło ma barwę bardzo niebieską. Po pierwsze od razu widać, że to nie oryginał (żaden producent nie wkłada takich palników d swoich samochodów), a po drugie kierujący niewiele przy takim świetle zobaczy. Generalnie montaż 8000K mija się z celem, bo zamiast poprawić widoczność, zdecydowanie ją pogorszy, no chyba, że komuś zależy na tym by robić lans pod wiejską dyskoteką. 8000K do tego celu nadaje się idealnie, szkoda tylko, że w 159.
Pozdrawiam.
- Rafał
8000K barwa swiata, czyli takie bardziej niebieskie ;]
pewnie sadzicie jeszcze ze jak robic wioske to pewnie najlepiej w bmw ?
Codziennie rano w drodze do pracy (Toruń-Bydgoszcz) mijam nową Hondę Civic z Hidami... Tragedia - najlepszy przykład, że bez soczewek powinni zabierać dowód. Wali to po oczach, granicy światła nie ma, kolor niebiesko szpanerski a za kierownicą blądyna (specjalnie z błędem) - z masakryczną trwałą... i guzik tu da ustawiania wysokości świecenia, skoro odbłyśnik i tak nie zrobi konkretnej granicy światło-cienia.
W poprzedniej 156 którą miałem i właśnie sprzedałem miałem hidy - pierwsza rzecz przed ich założeniem - soczewka do lampy... I właśnie miałem okazję jechać przed nią i widziałem w lusterku jak to świeci - w życiu bym nie powiedział, że to nie oryginał...
Morał: jak rzeźbicie w oświetleniu - bez soczewki robicie tylko wiochę z samochodu a z siebie *******.
AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD
no tak ale w 159 sa soczewki.
8000K lekka przesada moim zdaniem.