Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Gdzie jest masa do ECU

striker41
    Gość

Domyślnie Gdzie jest masa do ECU

Witam wszystkich poszukuje dokladniejszej informacji gdzie znajduje sie masa do ECU w 145 tce silnik 2.0 TS. Znalazlem w serwisowce ale na podstawie tego rysunku nic nie moge znalesc w tym miejscu albo zle szukam wiec prosze o pomoc. Szukam tej masy gdyz mam problem z odpaleniem silnika autko ma napiecie na cewkach 12v ale nie ma iskry oraz nie dziala pompa paliwa. Przekazniki z przodu nie sa uruchamiane z tego co wiem sterowane sa one masa z ECU.

widok z serwisowki chodzi mi o ta mase.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Clipboard01.jpg
Wyświetleń:	1584
Rozmiar:	96.2 KB
ID:	39007

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Ta masa jest wewnątrz auta po stronie pasażera w okolicy nadkola. Zanim jednak zaczniesz jej po raz koejny szukjać sprawdź dokładnie owe przekażniki i bezpieczniki przy akumulatorze. Popatrz na schemat i sprawź dlaczego przekażnik od pompy nie działa i nie ma zasilania ECU. Złącze podłączenia masy, którego szukasz nie ma tutaj znacznie, gdyż punktór podpięcia jest znacznie więcej i zawsze ECU jakąś masę ma. Sterowanie masą polega na włączaniu i odłączaniu potencjału ujemnego a nie dodatniego co nasuwało by się wprost. Temat z podobnym problemem był już na forum. Proponuję go odszukać i dokładnie sprwdzić co i jak. 99% problemów, w tym Twoich to właśnie zaśniedziałe złącza przekaźnikówi bezpieczników pod maską oraz i ich złącz. Cały system zasilania i sterowania jest zaskakująco prosty - wystarczy wczytać się w schematy. Jaki masz rocznik ?
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

striker41
    Gość

Domyślnie

Rocznik mam 96 juz troche to przegladalem sprawdzilem przekazniki wszystkie wporzadku nawet zamienialem dla pewnosci i nic sie nie odzywaja. Moj problem pojawil sie bardzo nagle wrocilem do domu autkiem normalnie wieczorem a rano juz nie chcial odpalic stad moje podejrzenia padaja wlasnie na jakis problem z ECU. Dzis bede podmienial takie ECU zobacze czy to cos pomoze mam takie bez IMO i dam znac jakie efekty.

Pozdrawiam
    Łukasz