Witam, ostatnio zauwazylem takie dziwne zjawisko w moim samochodzie a mianowicie przy ostrym wchodzeniu w zakret (tylko na prawo) na łapie wyskakuje ten wlasnie komunikat i za chwile znika. Czy ktos ma pomysl co moze byc przyczyna tego ?
Witam, ostatnio zauwazylem takie dziwne zjawisko w moim samochodzie a mianowicie przy ostrym wchodzeniu w zakret (tylko na prawo) na łapie wyskakuje ten wlasnie komunikat i za chwile znika. Czy ktos ma pomysl co moze byc przyczyna tego ?
Mam tak samo,ale nie zależnie od tego czy w prawo czy w lewo. ,,łapa,, skręt
i KOMUNIKAT.
Miałeś tak od początku? Bo ja dopiero niedawno to zauwazylem i teraz nie wiem czy tak juz bylo czy ten problem dopiero ostatnio sie ukazal.
A jaki macie poziom oleju na bagnecie?
Moja Bella
Wiesz co alfe mam od 1.5 roku i w sumie zauwazylem to pierwszy raz w zimie.
JA mam wg bagnetu w polowie.
Tez myslalem ze to moze byc spowodowane niskim poziomem oleju ale przy polowie stanu na bagnecie cos takiego nie powinno sie dziac.
Nic się nie przejmujcietak może być nawet jak jest w 100% dobry poziom oleju i wszystko gra. Po prostu na zakręcie jak się uda uzyskać duże przeciążenie (w przypadku alfy to z 5 może 6G
) to się pojawia i już nic się nie dzieje.
Moze z tym przeciazeniem to bez przesady,ale wiesz ostrzejsze do hamowanie i nagly skret i masz taka informacje. ALe faktycznie nic sie nie dzieje bo komunikat tylko wyskoczy znika.zadnych bledow w kompie.
u mnie w 1.9 JTD 16V też tak się dzieje. Oleju mam na 3/4 na bagnecie. JTD po prostu nie nadaję się do sportu, wyścigów i szybkiego wchodzenia w zakręty. Ten silnik nadaję się do traktora
Panowie u mnie to samo się pojawiało. Teraz olej leje do pełna i spokój nawet na torze.
Pozdrawiam