Raczej nie - ty masz inny problem.
Na razie o Hallu zapomnij, bo to nie o to chodzi, żeby wydać w ciemno ponad 1000 zł.
Podłącz się pod kompa i napisz, co za błędy były w pamięci ECU.
Raczej nie - ty masz inny problem.
Na razie o Hallu zapomnij, bo to nie o to chodzi, żeby wydać w ciemno ponad 1000 zł.
Podłącz się pod kompa i napisz, co za błędy były w pamięci ECU.
Ile razy padnie jeszcze to pytanie?
Marchewka mi się kojarzy z za niskim ciśnieniem paliwa podawanego do silnika. Kiedy zmieniałeś filtr paliwa? Jaką masz instalację LPG? I kto ja zakładał. Bo możliwe, że ktoś zakładając LPG do Twojej 156 nieźle namieszał w elektronice silnika i masz teraz cyrki. Spalanie stukowe wg mnie mogło Ci właśnie wyskoczyć z powodu LPG jego złego montażu lub regulacji polegającej na "autokalibracji".
A co do podskakiwania prędkościomierza to nie wiem skąd 156 bierze sygnał, ale w aucie wujka bierze z cewki, i jak kabel z cewki miał przerwę to właśnie wskazówka się zacinała, chwilę była na 0 a później wskakiwała na obroty optymalne a podczas jazdy schodkowo z dużym opóźnieniem pokazywała obroty jakie miał silnik.
Ostatnio edytowane przez tomek921 ; 13-11-2011 o 00:24
Kolego, nie mieszaj, jak nie wiesz, jak jest naprawdę - AR156 TS z M 1.5.5 nie ma czujnika ciśnienia paliwa ani też filtra paliwa.
Jak chcesz, to się zastanawiaj.
Żeby ułatwić ci sprawę podam, że TS ma 4 cewki.
Mialem blad P0130 O2 sensor i P0325 knock sensor...Powyzej 120km/h zapala sie marchewka i wyskakuje ten P0130...
A czymożesz wkleić zrzuty z wykresu pracy tej nowej sondy?
A jaką sondę kupiłeś - czy to jest oryginał 0 258 006 190?
Tak bosch,przejechalem na niej 200km ale na niesprawnym przeplywomierzu...Wracajac do tych bledow wiecie moze co oznaczaja i czemu ta lampka sie zapala podczas szybkiej jazdy??
Wie ktos moze...