Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Utopia

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

ja nie mam ani jednego , za to mito ma nawet dla pasażerów z tyłu .... blee

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ja mam 2 . Ale ukryte pod podłokietnikiem .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Z moich dwóch napoje które pijam wypadają Muszę przyzwyczajenia zmienić bo albo za cienkie butelki i wypada albo za wysokie i podłokietnik przeszkadza
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Utopia, szukanie ideału?? Ja nie narzekam wręcz przeciwnie - zawsze polecam Alfę i jestem jej pewien. Kupiłem swoją Alfę ponad trzy lata temu. Miałem wymagania - solidny, dynamiczny, oszczędny, sprawdzony, bezawaryjny diesel, nieduże auto kompaktowe klasy premium. Miało być ładne, nie drogie w kupnie w dobrym roczniku, ładnie wykonane cieszące oko, wygodne, poręczne - ergonomiczne. Musiało mieć świetne właściwości jezdne tak aby sprawdziło się nie tylko jako środek lokomocji ale również zabawka. No i co?? kierowałem się sercem a nie rozumem?? Wybór prosty Alfa 147. Sprawdzona przed kupnem - wszystko grało. Wiedziałem, że muszę uważać na zawieszenie. Zrobiłem do dziś prawie 100 tyś km bez najmniejsze usterki. Kumpel widząc jak Auto się spisuje a zwłaszcza silnik miesiąc temu kupił Fiata Stilo - bardzo zadowolony choć brakuje mu pazura we właściwościach jezdnych. (miał Golfa III. Całę życie był wyznawcą VAG-a).

Edit: Wiem, że temat dotyczy Julki, ale autor w poście napisał, że to szukanie ideału i narzekanie może być związane z każdą Alfą.
    Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 17-11-2011 o 14:08

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Z moich dwóch napoje które pijam wypadają Muszę przyzwyczajenia zmienić bo albo za cienkie butelki i wypada albo za wysokie i podłokietnik przeszkadza
    Puszki pasują pod łokietnikiem, tylko trzeba pić na raz albo później delikatnie jechać W schowku jest miejsce na cole 0,5 i dobrze działa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Edit: Wiem, że temat dotyczy Julki, ale autor w poście napisał, że to szukanie ideału i narzekanie może być związane z każdą Alfą.
    Twoja wypowiedź w tym miejscu jest jak najbardziej trafiona. Moje zauroczenie marką rozpoczęło się właśnie od 147-ki. A temat poruszyłem tutaj, bo sporo osób narzeka na swoje auto, ale jak zapytasz co kupić to oczywiście AR .

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

pierwsze auto 147 wbrew opinii wszystkich potem kolejne modele AR i tak juz zostalo...przez chwile byl moment zwatpienia czy nie kupic E92/93 BMW, ale ostatecznie alfa we mnie wygrala

Styl zycia objawy wirusa kilka przykladow: auto czesto ma nadawane imie, przesadna dbalosc o czystosc w srodku i na zewnatrz, wynajdywanie pretekstow zeby nia pojezdzic, nadwrazliwosc na punkcie auta, niechetne dzielenie sie kierowaniem..., radosc za klolkiem, po zgaszeniu silnika, czesto chec pozostania w srodku, czeste spogladanie z usmiechem na zazdrosne spojrzenia przechodniow ew kierowcow w szarych samochodach (nie mylic z wywyzszaniem sie), po wyjsciu z auta ogladasz sie by spojrzec na nia itp, jakas specyficzna wiez laczaca posiadaczy, ktorzy lubia sie spotykac, potrafia siedziec w sumie bez specjalnego celu i gadac godzinami o bellach, kultura wlascicieli i wlascicielek; to nie tylko samochod, na pewno nie uzytkowy, nie jemy w niej, do srodka w kapciach , wiele jej wybaczysz i wydajesz irracjonalne czasem pieniadze zeby ja doposazyc i upiekszyc, czasem zazdrosc drugiej połowy lub po prostu przekazanie wirusa dalej, ewentualnie wirus mutuje czego efektem jest posiadanie wiecej niz jednej alfy

Posiadacze z reguly to ludzie bezkompromisowi, indywidulaisci, lubiacy piekno, doceniajacy sztuke, emocje, nie podatni na opinie ogolu, idacy swoja droga, nie myslacy racjonalnie, idealisci, zakreceni pozytywnie ludzie
    AR to utopia a jakze
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 12-12-2011 o 14:28

Jola
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    pierwsze auto 147 wbrew opinii wszystkich potem kolejne modele AR i tak juz zostalo...przez chwile byl moment zwatpienia czy nie kupic E92/93 BMW, ale ostatecznie alfa we mnie wygrala

Styl zycia objawy wirusa kilka przykladow: auto czesto ma nadawane imie, przesadna dbalosc o czystosc w srodku i na zewnatrz, wynajdywanie pretekstow zeby nia pojezdzic, nadwrazliwosc na punkcie auta, niechetne dzielenie sie kierowaniem..., radosc za klolkiem, po zgaszeniu silnika, czesto chec pozostania w srodku, czeste spogladanie z usmiechem na zazdrosne spojrzenia przechodniow ew kierowcow w szarych samochodach (nie mylic z wywyzszaniem sie), po wyjsciu z auta ogladasz sie by spojrzec na nia itp, jakas specyficzna wiez laczaca posiadaczy, ktorzy lubia sie spotykac, potrafia siedziec w sumie bez specjalnego celu i gadac godzinami o bellach, kultura wlascicieli i wlascicielek; to nie tylko samochod, na pewno nie uzytkowy, nie jemy w niej, do srodka w kapciach , wiele jej wybaczysz i wydajesz irracjonalne czasem pieniadze zeby ja doposazyc i upiekszyc, czasem zazdrosc drugiej połowy lub po prostu przekazanie wirusa dalej, ewentualnie wirus mutuje czego efektem jest posiadanie wiecej niz jednej alfy

Posiadacze z reguly to ludzie bezkompromisowi, indywidulaisci, lubiacy piekno, doceniajacy sztuke, emocje, nie podatni na opinie ogolu, idacy swoja droga, nie myslacy racjonalnie, idealisci, zakreceni pozytywnie ludzie
    AR to utopia a jakze

szewi, dzięki za post potwierdzający w 100% mój Pięknie rozwinąłeś zagadnienie stylu życia i utopii AR
    Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    nie jemy w niej
    Ojejku, są jednak tacy! Ja w mojej dodatkowo nie piję .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ojejku, są jednak tacy! .
    oczywiście, że są
    Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ja w mojej dodatkowo nie piję

no to jest nawet groźniejsze od jedzenia