Przed cała tą dyskusją, warto by zdefiniować co wg Ciebie oznacza "długo".
Przed cała tą dyskusją, warto by zdefiniować co wg Ciebie oznacza "długo".
Jak będziesz szukał dziury w całym to na serio coś się posypie w tej alfie
Ja nie mam zimą żadnej dykty przy chłodnicy i na szybkość nagrzewania nie narzekam.
Twierdzisz, że wskaźnik podczas jazdy dochodzi do ponad 90 i spada? Trochę to dziwne, bo u mnie nie ma takiej możliwości, żeby wskazówka w czasie spokojnej jazdy pokazywała więcej niż 90 latem, a przy obecnej temp. tj. ok. 0st. to już w ogóle. Ponad 90 pokazuje w korku, wtedy włącza się wentylator i wskazówka opada na równe 90.
Generalnie te wskaźniki są mało precyzyjne i ja bym za bardzo się nimi nie sugerował. Lepiej organoleptycznie sprawdzić np. kiedy pojawia się ciepłe powietrze w kabinie.
I nie jest prawdą, że diesel nagrzewa się szybciej od benzyny. Jest zupełnie odwrotnie, a wynika to z niższej temp. spalania i lepszej sprawności klekotów.
Co do tych wskaźników to się zgadzam że trochę dziwnie pracują. Ale jeden z mechaników sprawdzał to i na komputerze temperatury mu wyszły. Przynajmniej tak mi powiedział. i dał wskazówki jak odczytywać temp bo sprawdzał jak przekłamują liczniki
No ciepłe powietrze pojawia się po jakiś 15-20 minutach. No czasem mniej ale to właśnie w korku![]()
Wściekłe SUKI
Piter, w kwestii "opadającej" wskazówki, rozmawialiśmy o momencie, w którym termostat otwiera duży obieg i wówczas wskazówka musi opaść, jeśli nie, a w czasie dalszej jazdy temperatura jest stabilna, to oznacza, że termostat się nie zamyka, ergo jest do wymiany.
Suckert, 20 minut to jest wieczność, u mnie duży obieg włącza się po około 5-7 minutach jazdy pozamiejskiej.
Gadać to można bodaj i do pasterki, to są nasze subiektywne odczucia i dobrze, że wzajemnie szanujemy nasze zdania.
Więc subiektywnie napiszę jeszcze, że mój drugi samochód to powszechnie wyśmiewany Matiz, który nagrzewa się bez porównania szybciej od alfy, szybciej działa ogrzewanie i praktycznie nie ma problemów z parowaniem szyb, nie zamarza też centralny i biegi wchodzą ok. Nie wiem, jak jest w ts, ale zaryzykuję stwierdzenie, że w boxerach jest za dużo płynu w tzw. małym obiegu chłodzenia i jak u mnie w 1,4 mniejsza moc, co łącznie wydłuża czas nagrzewania silnika. :/ Acha, zapomniałem jeszcze o "lokomotywie"- nie mów że poniżej 5 stopni nie wali Ci z wydechu masa pary wodnej- znak rozpoznawczy każdej alfy.![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
kaes, tak po za tematem ile pali Ci 145 ?![]()
Raina Moja jest w miarę oszczędna, na trasie potrafi zejść do 7,5, w jeżdzie mieszanej nie przekracza 9. inna sprawa że jeżdżę spokojnie.![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!