Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Blue&Me + Android/smartfon

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

koledzy mam u siebie Blue&Me i pytanie jak moge go zestroic z moim telefonem??Jezeli mam B&M to posiadam jakis zestaw glosnomowiacy i polaczenie bluetooth z tym systemem??Nie znam sie na tym wiec pytam.Mam nadzieje ze nikogo nie zdenerwuje moim pytaniem.Ewentualnie jakby mogl mi ktos podrzucic jakiegos linka do polskiej instrukcji Blue&Me.Jezeli mozecie to napiszcie mi do czego moge wykorzystac ten bajer??Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar berez
    Mieszka w
    SMI
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V 2008r. (Mod: 180KM, 400Nm)

frixfrot
    Gość

Domyślnie

Wróciłem właśnie z samochodu, testowałem sms-y. Działają: najpierw pojawia się komunikat, że nadeszła nowa wiadomość, potem pada pytanie - czy przeczytać, mówimy tak i automat czyta treść.
    Nie instalowałem żadnego softu usprawniającego komunikacje, jedyne co zrobiłem do zainstalowałem nowszą wersję Androida (Froyo)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Ble&Me u mnie w aucie aktualizowałem jakoś tak w ubiegłe wakacje, gada do mnie oczywiście w naszym języku. U mnie Blue&Me używane jest do dwóch rzeczy: telefonowania i słuchania muzyki (w sensie odtwarzania MP3). Z E71 i Samsunga Wave bez problemu system ściąga sobie książkę telefoniczną i całość działa zacnie. Jak z czytaniem sms-ów to nawet nie wiem, ponieważ nie próbowałem korzystać z tej funkcji.

Problematycznym telefonem opartym na androidzie był Samsung Galaxy ACE - system w aucie łączył się z nim, jednakże zatelefonować mi się nie udało (połączenie się zrywało - telefon tracił kontakt z systemem). Nie wiem w czym tkwił problem, ponieważ nie miałem czasu poszukać przyczyny - telefonu tego używałem tylko przez krótki okres czasu.

Reasumując - Galaxy II nie ma problemów ze współpracą z Blue&Me. Zadziałał "od ręki" - z czego się cieszę, ponieważ już w myślach wertowałem gdzie walnąłem pendriva, którym aktualizowałem ostatnio system (poj. 512 MB - rarytas .

Także jeszcze raz dzięki wszystkim za informacje.