Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Temat: Jakość skór w Alfa Romeo 159

Użytkownik Rowerzysta Avatar domelmen
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm

Domyślnie Jakość skór w Alfa Romeo 159

Witam Wszystkich Serdecznie
    chciałbym prosić o opinie właścicieli 159, gdyż zamierzam nabyć tę piękność i do tej pory raczej unikałem skóry... ale może zmienię zdanie.
    Jaka jest pod względem utrzymania, czy jest przyjemna w siedzeniu ....

dzięki z góry za opinie

noboco
    Gość

Domyślnie

Hej,
    W Brerze pewnie jest ta sama skóra co w 159? Jeśli tak, to śmiało polecam. Wygodna, wytrzymała, ładna. Temat wyczerpany

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Kiedyś w innym wątku ktoś pisał, że są dwa rodzaje skóry w 159, lepsza i gorsza. Poszukaj.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał domelmen Zobacz post
    Witam Wszystkich Serdecznie
    chciałbym prosić o opinie właścicieli 159, gdyż zamierzam nabyć tę piękność i do tej pory raczej unikałem skóry... ale może zmienię zdanie.
    Jaka jest pod względem utrzymania, czy jest przyjemna w siedzeniu ....

dzięki z góry za opinie
    W 159 masz skórę standardową lub Poltrona Frau. Obie są doskonałej jakości i mają niezłą trwałość - przy czym oczywiście lepiej prezentuje się Poltrona. Problem jest natomiast taki, że znakomita większość 159-ek ze skórzanymi tapicerkami nie ma podgrzewania foteli przednich. Zimą jest zimno
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

czym się różni i jak rozpoznać czy dana skóra to Poltrona Frau czy nie? btw. podgrzewanie foteli dobra rzecz...nawet w plecki grzeje
    Born to be wild.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no w dupke zimno mi juz,a podgrzewania nie mam.Skora wedlug mnie bardzo dobrej jakosci.Fotele trzymaja super i sa bardzo wygodne.Oczywiscie troche sie zuzywa ale welury i alkantary tez wiec z tym to zalezy jak ktos dbal i jak sam sobie zadbasz.Ze tak skorzystam z okazji i zapytam moze Tomka-nie orjentujesz sie czy mozna dolozyc podgrzewanie i jaki mniej wiecej bylby koszt no i jezeli ejst taka mozliwosc to moze wiesz kto sie takimi sprawami zajmuje.Widzialem pare razy na allegro podgrzewanie w fotelech i nie wygladalo na oryginalne.
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 21-11-2011 o 18:22

Luqaswagen
    Gość

Domyślnie

Włosi od zawsze słynęli z wyrobów ze skór, i tak samo tutaj spisali się na medal, skóra jest mocna, wytrzymała i elegancka, w wersji Ti to już w ogóle bajka. I co ważne to naprawdę mało jest skayu.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    czym się różni i jak rozpoznać czy dana skóra to Poltrona Frau czy nie? btw. podgrzewanie foteli dobra rzecz...nawet w plecki grzeje
    Skóra Poltrona Frau ma na bokach zagłówków "odciśnięte" logo z napisem Poltrona Frau. Natomiast jak na razie tylko 2 takie 159-ki widziałem, więc jest to raczej rzadkość.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    no w dupke zimno mi juz,a podgrzewania nie mam.Skora wedlug mnie bardzo dobrej jakosci.Fotele trzymaja super i sa bardzo wygodne.Oczywiscie troche sie zuzywa ale welury i alkantary tez wiec z tym to zalezy jak ktos dbal i jak sam sobie zadbasz.Ze tak skorzystam z okazji i zapytam moze Tomka-nie orjentujesz sie czy mozna dolozyc podgrzewanie i jaki mniej wiecej bylby koszt no i jezeli ejst taka mozliwosc to moze wiesz kto sie takimi sprawami zajmuje.Widzialem pare razy na allegro podgrzewanie w fotelech i nie wygladalo na oryginalne.
    Żeby dołożyć podgrzewanie, trzeba kupić 4 maty grzejne (2 na siedziska, 2 na oparcia przednich foteli), 2 włączniki, kostkę pod fotel ze sterownikiem grzałek i generalnie jest okropna rzeźba z montażem mat. Taniej by Ci wyszło kupić takie fotele używane (z demontażu) z fabrycznie zamontowanym ogrzewaniem.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Ogólnie o skórach, nie tylko w alfie. Mam czarne skóry i podgrzewanie. W lecie jak postoi na słońcu nie da się usiąść na fotelach w krótkich spodenkach, w zimie i tak przez parę minut od wejścia do samochodu zimno w tyłek. Na dodatek podgrzewanie w siedzeniu kierowcy przestało mi działać w zeszłym roku. Na kostce jest napięcie, ale nie grzeje. Podejrzewam że mata pod tyłkiem się uszkodziła - muszę to czym prędzej dać gdzieś do naprawy..
    Podsumowując, dziś już bym się nie zdecydował na skórę, raczej na ciemny welur, bo jasny to porażka (ma kumpel też w AR159) i po paru latach wygląda to brudnawo, mimo że on naprawdę dba o samochód. Podgrzewanie to wg mnie kolejna rzecz która prędzej czy później może ulec uszkodzeniu - w końcu siada się na tym, są np naprężenia czy zgięcia - z tego co czytałem w necie na różnych forach to ludziom to lubi paść - niezależnie od marki.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 21-11-2011 o 20:06

Użytkownik Rowerzysta Avatar Łukasz.L.
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    159 JTDm 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał domelmen Zobacz post
    Jaka jest pod względem utrzymania, czy jest przyjemna w siedzeniu ...
    Moja choć jasna mało się brudzi, raz na miesiąc przecieram mleczkiem czyszcząco konserwującym i jest ładna.
    Jak koledzy wspomnieli w zimę może być przez chwilę zimna jak się rano wsiądzie, ale siedzenia są dobrze wyprofilowane i wygodne, skóra nie jest bardzo miękka, ale przyjemna.
    W Lancii mam alcantarę i wolę skórę w Alfie.
    Pozdrawiam serdecznie