a jak ktoś nie ma poduszki :wink:
a jak ktoś nie ma poduszki :wink:
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
A jak objawia sie blad poduchy? Bo jak jade wieczoremto lciutko sie swieci oduszka, wydaje mi sie ze moze folia sie walnieta i lekko przebija swiatlo, co o tym myslicie, lekko tlyko widac to podsiwetlenie. Mam tez pytanie czy ktos z was zmienial kolor tacz zegarow? Bo ja zmienialem i wiadomo trzeba wyciagnac wskazowki i mam teraz problem zeby dobrze wskazywaly wskazowki po zamontowaniu, jadna albo za wysoko wchodzi druga z nisko... Prosze pomocy!!
To nie ma problemu może kręcić kluczykiem ile się da :mrgreen:Napisał alfasound_mania
Zapala się czerwona ikonka siedzącego człenia z kółkiem przed sobąNapisał dareme89
DD
a ile kosztuje ten reset zeby zgasić kontrolke?
tyle ile podpięcie po kompa, czyli średnio 50-60 pln.Napisał daroo
witam kolegow poraz ktorys niedawno gadalem z gosciem ktory mial podobny problem z tymi poduszkami ale w VW i powiedzial mi ze on go usunol w taki sposob ze wlozyl kluczyk przekrecil zapalily sie kontrolki (nie odpalal) wylonczyl potem wciosnol i trzymal przycisk od Kilometrow i przekrecil problem zniknol moze w AR tez to dziala ????
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Witam!
Mam podobny problem, w mojej nowej 145 już w dniu kupna paliły się tylko lampki po prawej stronie i jest to trochę drażniące po miesiącu czasu. Rozumiem że wymiana na nowe odbywa się w taki sam sposób jak pierwsza odpowiedź w tym wątku? Dodam że kontrolka poduchy też mi się pali od pierwszego dnia jak mam swoją AR, ale mi to nie przeszkadza... jeszczeOstatnio gdzieś widziałem foto poradnik jak to zrobić, tylko wtedy jeszcze tak mi to nie przeszkadzało. Jakby ktoś miał to proszę o pokazanie. Z góry dzięki pozdrawiam.
Na twoim miejscu sprawdziłbym tą poduszkę, bo może to być coś poważniejszego niż tylko błąd po przekręceniu kluczyka.Napisał Masterpolo
No mam nadzieję, że nie. W kwietniu robię przegląd i udam się do stacji Fiata, mam ją 50 m od domu. Czy wiesz może czy oni dadzą rade podpiąć się pod 145? I ten błąd usunąć? PozdrawiamNapisał Lesio