Czyli uwzasz, ze jak podepne pod wzmacniacz 4x45W to spala sie glosniki czy poprostu beda harczec?
Czyli uwzasz, ze jak podepne pod wzmacniacz 4x45W to spala sie glosniki czy poprostu beda harczec?
hmm... jak dla mnie fabryczne głośniki które ja miałem to szajs nie nadający się do szerszych zabaw z car audio. Kropka. (tzn w moim egzemplarzu, nie wiem czy w GTVkach był BOSE albo jakieś inne dobre graty).
Głośnik oryginalne na pewno będą charczeć choćby z racji swojego wieku i zużycia co do tego spalenia cewek nie wiem, nie pamiętam jakiej są mocy. Poświeć parę groszy i kup jakieś a na pewno będą lepie grały niż seria.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
http://dl.dropbox.com/u/8023420/twee...718_154219.jpg
http://dl.dropbox.com/u/8023420/twee...718_154243.jpg
---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:28 ----------
lepiej zrób porządnie przód, bo niby się nie chce profesionalnie, ale pojezdzisz z miesiąc i bedziesz żałował że nie kupiłeś lepszego sprzętu, oczywiście jak przyjdzie do podmianki to sprzęt typu boshman nada się tylko do wyrzucenia, uwierz, że dobrze zrobiony sam przód zdrowo daje po uszach, drzwi dają świetny efekt woofera, tylko problem z trzeszczącymi sie plastikami, szybami drzwi itp.sporo roboty, żeby brzmienie było czyste i żaden element drzwi nie chodził razem z głośnikiem, ja do tej pory wszystkiego nie mogę opanować, ta konstrukcja gtvki :/
---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:35 ----------
jak będziesz zmieniał radio to polecam clariona cz201 tani i zadowoli wybredne uszy![]()
Ogólnie gtvka ma dosyć duże drzwi więc musi być zainstalowany woofer który lubi grać w dużej komorze. Co do wyciszenia tapicerki ja zdejmowałem boczki xxx razy aby osiągnąć dobry efektFabryczne miejsca tweeterów to jakieś nie porozumienie lepiej zamienniki przykleić do deski rozdzielczej a jak wiadomo najlepiej zrobić słupki. Jak chcesz kupować hertza głośniki to lepiej szukać używek na allegro bo jest w chwili obecnej masa podróbek z chin szczególnie modelu hsk (starego - w cenie poniżej 400zł) oraz nowego esk. Dobrze wyciszone drzwi oraz poprawnie zamontowane głośniki powodują uśmiech na twarzy
Co do wzmacniaczy nie idz w car powera, magnata... lepiej kupić piec co reprezentuje w miarę dobrą jakość dźwięku np stare alpiny (czarna seria bądź v12), helix np h400 bądź poczciwy axton.
Musze jakieś Radio kupić, ma ktoś coś fajnego? Nowe kupować czy używane? Bo to co mam to do wywalenia, nawet RDSu nie ma albo Ja nie umiem go używać![]()
Napisz jakie masz radio, żeby się nie okazało, że jakiegoś starego kozaka zmienisz na nowy syf... No i coś o reszcie systemuA przede wszystkim ile chcesz na radio przeznaczyć.
Radio mam jakieś kombinowane, wydaje mi się że Panel jest nie od tego Radia, generalnie wczoraj sprawdziłem że w drzwiach mam głośniki i i te mniejsze ala jak wybalansuje to głównie tył słychać, więc chyba wszystkie do wymiany. Radio mam LG TCH 1000R czy jakoś takCo do nowego to chce żeby grało dobrze i RDS działał
![]()
Polecam Clariona, np CZ201, tani i solidny, dla mnie porównywalny z alpine, testowałem w gtv również kenwooda KDCxxx jakiś porównywalny model z takim samym przetwornikiem nie pamiętam jaki nr miał i Clarion brzmieniem poprostu go zjadł, aż sam byłem mocno zaskoczony.
http://www.clarion.com/pl/pl/product...489353911.html tu masz dane techniczne
Ostatnio edytowane przez Bigi ; 27-07-2011 o 21:46
Jesli radio to wchodza w gre tylko dwie firmy: Clarion i Alpine i to nie podlega najmniejszej dyskusji.
wiadomo iz kazdy model gra nieco inaczej ale utarla sie zasada ze clarion gra nieco mocniej basem, natomiast alpine gra rowno kazdym.
Tu nie ma wyboru ktora firma jest gorsza czy lepsza, to tak jak by zastanawiac sie czy Canon jest lepszy czy Nikon.
Osobiscie moge polecic stary model clariona: http://www.audiophile.pl/p/1850_clarion_dxz578rusb i zapewniam ze do tej pory nie udalo im sie wypuscic tak dobrego radia.