Witam, problem jak w temacie czyli nie działa regulacja ogrzewania, grzeje cały czas na max, przestało to działać z dnia na dzień, gdzie mogę szukać awarii i jak to ewentualnie naprawić
Witam, problem jak w temacie czyli nie działa regulacja ogrzewania, grzeje cały czas na max, przestało to działać z dnia na dzień, gdzie mogę szukać awarii i jak to ewentualnie naprawić
Wersja przed liftem czy po?
może nie działać silnik regulacji klapą zimno/ciepło albo czujnik temp. zewnętrznej się skończył...
Jeśli wersja po lifcie to stawiam na czujniki przy pokrętłach.
Dzisiaj robiłem u siebie takie pokrętło, tylko u mnie nie działała regulacja temperatury z przodu.
Są tam optyczne czujniki, które zabrudziły się smarem z pokręteł, wystarczyło rozebrać i wyczyścić. Swoją drogą strasznie durno jest zrobiony ten panel, wystarczyłby trochę inny kształt pokrętła przy czujnikach i nic by się nie brudziło, troszkę inne mocowanie blaszki od środkowego pokrętła również by się przydało ponieważ obecna konstrukcja jest bardzo delikatna.
Opisz dokładniej usterkęNie działa pokrętło, czy pokrętło działa a nawiew i tak daje na maksa?
wersja przed fl, okazało się że stanął silniczek regulacji klap, rozkręciłem go i tylko delikatnie ruszyłem i zaczął chodzić, więc jak narazie działa. Dzięki za podpowiedzi
Witam, mam podobny problem, z tym, ze u mnie caly czas nawiew leci ze wszystkich "otworow" oprocz szyby przedniej, mimo przekrecania galki od regulacji nawiewu (mam na mysli kierunek) nic nie daje. Jakies porady ?
podobinie, zapewne regulacja klap nie działa...
a czy moglbys bardziej rozwinac jak to zrobic ? Bo szczerze mowiac to jestem zielony w jakichkolwiek naprawach samochodu.
podłącze się jeśli mogę... U mnie natomiast działa nawiew, każdy bieg nawiewu lecz z kratek nie wydostaje się powietrze... jak mogę dostać się do środka ? gdzie szukac przyczyny? wersja po lifcieDzieki za pomoc z góry
GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!