Skoro jest tak ciezko to skad mieli kase by ratowac chryslera? Ja mowie Fiat na tle innych upadajacych lub przejmowanych marek a ty porownujesz to do czasu swietnosci branzy.
Bronie mozliwosci wyboru diesli, zakladam ze popierasz to jakimis swoimi doswiadczeniami z posiadania takich silnikow skoro je dyskredytujesz?,
Ja mowie o tym na podstawie swojego wyboru ale tak samo w przypadku dostepnego teraz 2.0 jtdm - mojego 2.4 fakt juz nie ma, bo ustapil pola dowsizingowi, nie spelnial norm EURO 5. Zamiast tego jest IMO udany 2.0, mimo ze juz nie brzmi tak ladnie ale ma super mozliwosci podkrecania, teraz jakbym mial kupowac bralbym 2.0.
Tbi to tez udana konstrukcja, why not co z tego ze beznyna - nie brzmi trudno, alfa to nie wyscigowka !
Multi Air'y czy nowe wynalazki, maja niezle osiagi, fiat zgarnia nagrody, a Ty i duza czesc tego forum marudzi i sie obraża i twierdz ze bedzie bojkot w przyszlosci SAAB albo Volvo.
Coz, kazdy ma wolny wybor - a pod koniec dnia i tak kupuja alfe!
Zakladam, ze to czy ktos chce doplacac za taki, czy inny silnik to juz indywidualna sprawa.
159 mimo ze miala duzo wad wykonala robote w zmianie wizerunku tj. ze alfa nie musi byc autem awaryjnym i nikt jej tego nie odbierze; wycofali ja po 6 latach sprzedazy - widocznie przyszedl na to czas, taki los czeka kazdy samochod predzej czy pozniej - nie jestem z tego powodu zadowolony, choc tu wlasnie wiecej do powiedzenia mieli ksiegowi, czy ktos od strategii
Nastepca pewnie by byl szybciej, ale zmienili koncept Giulii, ktora pierwotnie miala wyjsc duzo wczesniej, pewnie stwierdzili ze nie chca jednak zrywac z agresywna stylistyka 159 ale ostatecznie kto to wie.
Musza to tez zgrac z planami sprzedazy w US.
Zaprzestanie produkcji 9tki bez nastepcy pokazuje ze stawiaja na male oszczedne auta z tubodoladowanymi silnikami, bo na takie jest popyt.
A propos wyboru - miales wlasnie wspomniany przez Ciebie Saaby czy Volvo - zawsze jest wybor; czy tez wlasnie starszy model V6 jak komus nie podobaja sie nowe alfy!
Dlaczego ich nie kupiles tylko wziales Julke z malym oszczednym silnikiem, jak napisales kpina itp?
Nadal twierdze ze jestes nieautentyczny w swojej krytyce wlasnie przez wybor jakiego sam dokonales.
Mysle tez ze nie kupisz Volvo i Saaba w przyszlosci wlasnie z tej samej przyczyny dla ktorej kupiles Giuliette.
Aczkolwiek niezbadane sa wyroki

Jak kiedys kupisz dobrego diesla i pojezdzisz nim troche, zeby poprzeć czyms swoje argumenty, wtedy chetnie popolemizuje.