Witam!
Mam pytanie jak dbacie o skórę w aucie, czy są jakieś specjalne środki do zabezpieczenia, czyszczenia i takie tam...? Czego można użyć a czego unikać? Chciałem się zapytać zanim zabiorę się do pracy :wink:
Witam!
Mam pytanie jak dbacie o skórę w aucie, czy są jakieś specjalne środki do zabezpieczenia, czyszczenia i takie tam...? Czego można użyć a czego unikać? Chciałem się zapytać zanim zabiorę się do pracy :wink:
Witam przemyć woda +mydło a póżniej pasta do skór i będzie ok
ja akurat bez mydła w wodzie, a pozniej tak jak kolega napisał, jakiś środek do skór i bedzie ładnieNapisał peteja_43
Ja do czyszczenia i zarazem nawilżania korzystam z chusteczek pielęgnacyjnych (takich dla dzieci). Skóra po takim zabiegu jest miękka. Polecam.
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Alfa Romeo 166 2.5 V6
Pasta do skór?? No tak, ale jaka? Chyba nie taka jak do butów??
Szwagier używa SONAX'a do skór i jest rewelka.
nie bede tego komentował :mrgreen:Napisał adriano166
najlepiej podjedz do jakiegoś norauto, feuverta i tam w dziale z kosmetykami bedziesz miał rózne preparaty do pielęgnacji skór(samochodowych) ja uzywam firmy Carplan i moge polecić, bardzo dobry środek.
Jeśli chodzi o pastę do pielęgnacji to sprawdzonym środkiem jest mleczko z firmy Turtle Wax (białe mleczko w zielonej butelce) lub tak jak kolega wcześniej napisał mleczko z firmy CarPlan (w złotej butelce).
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Alfa Romeo 166 2.5 V6
Ja używam (w Suzuki G.Vitara) środka ze stacji Shell, a jak skóra jest brudna to szare mydło rozpuszczone w wodzie jest pomocne.
jak pupcia niemowlęcia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Napisał haryz
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70