Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [156] Wymiana wybieraka

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark

Domyślnie [156] Wymiana wybieraka

Witam,
    jako, że nie znalazłem na forum wcześniej poruszonego tematu dotyczącego wymiany wybieraka pozwoliłem sobie założyć nowy temat, ale do rzeczy:
    Wczoraj w mojej Belli (156 1.6 TS) nie chciała wejść 5, a po chwili również jedynka. Efekt jest taki, że teraz mam luźny lewarek oraz tylko 3 i 4 bieg. Trochę się naczytałem i doszedłem do wniosku, że odpadły linki od kasety wybieraka lub cały się rozleciał.

Jak zabrać się do naprawy- jak się do niego dostać? (Mam do dyspozycji kanał i jak sądze niezbędne narzędzia)

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark

Domyślnie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamien007
    Mieszka w
    Łęczna
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola

Domyślnie

witam ja mam luźny wybierak ale przeraza mnie jak go wymienić bo ponoć trzeba z kanału ale jak i wgl. może by ktoś to opisał ?
    V6 są powody do mruczenia
    156 V6 98 2.5 Blue cosmo: było
    156 V6 99 3.0 Azurro Nuvola: było
    156 V6 02 3.2 Q2 Azurro Nuvola, 155 1.8 8v

Arturr
    Gość

Domyślnie

Witam, ja co tylko jestem po wymianie korpusu lewarka, i obyłem się bez kanału, kosztowało to co prawda dużo czasu (ok 6godz.) i gimnastyki ale sie udało i lewarek chodzi przepysznie!! jest tutaj na forum poruszony temat o jego wymianie (wiem bo sam korzystałem) http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ny_biegow.html

Nie jestem specem - mechanikiem więc frajda z efektów własnej roboty - bezcenna

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody 25
    Mieszka w
    Gostyń wlkp.
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 - 155 KM

Domyślnie

koledzy ja wczoraj wymienialem sprzeglo kpl oraz lozysko oporowe wiec cala skrzynie musialem wyciagnac wiec wybierak i linki tez musialem rozlaczyc ale przy montarzy skrzyni na swoje miejsce to wybierak mocowalem na samym koncu i nie potrzeba do tego kanalu. Wystarczy klucz 13 plaski oczkowy albo na grzechotce jak kto woli Najpierw trzeba wyciagnac akumulator oraz podstawe akumulatora pozniej ukazuje nam sie widok skrzyni i pod serwem jest wybierak odkrecamy go i zakladamy nowy. i skrecamy wszystko do kupy

Arturr
    Gość

Domyślnie

Ale gafa, pokiełbasiły mi się pojęcia xD

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody 25
    Mieszka w
    Gostyń wlkp.
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 - 155 KM

Domyślnie

hahaha nie stresuje sie tak kolego heh to masz tu teraz cos takiego jakby ci sie czasami kiedys w zyciu przydazylo a dokladnie to jaki masz problem??

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa romeo156 1.8t.s

Domyślnie

Cytat Napisał Młody 25 Zobacz post
    hahaha nie stresuje sie tak kolego heh to masz tu teraz cos takiego jakby ci sie czasami kiedys w zyciu przydazylo a dokladnie to jaki masz problem??
    Ja dzisiaj jedzilem moja alfa 156 1.8t.s i wieczorkiem ruszam wkladam pierwszy bie drugi trzeci i probuje 4slysze zgrzyt i jaak by lewarek wracal w pozycie luz ponawiam i to samo sie dzieje ja w szoku aale sprawdzam inne biegi wszystkie sa wiec niewiem co to moze byc mial ktos juz taki problem prosze o odpowiedz bo jest to dla mnie dziwne wszystkie biegi sa tylk tej4 nie mozna wzucic sprawdzilem ciegna sa ok

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Alfa romeo156 1.8t.s

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel siwy Zobacz post
    Ja dzisiaj jedzilem moja alfa 156 1.8t.s i wieczorkiem ruszam wkladam pierwszy bie drugi trzeci i probuje 4slysze zgrzyt i jaak by lewarek wracal w pozycie luz ponawiam i to samo sie dzieje ja w szoku aale sprawdzam inne biegi wszystkie sa wiec niewiem co to moze byc mial ktos juz taki problem prosze o odpowiedz bo jest to dla mnie dziwne wszystkie biegi sa tylk tej4 nie mozna wzucic sprawdzilem ciegna sa ok

Nie wchodzi do konca w swoje miejsce jakby jak cos blokowalo ten 4bieg

Auto
    Alfa romeo156 1.8t.s

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel siwy Zobacz post