Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Temat: Zakup Alfy

darian124
    Gość

Domyślnie

Hehe, a bo wiesz, pierwsze wrażenie robi ładne, fela, zawiecha, zadbana i w ogole, ciekawe co by było gdyby się ktoś jej troszke 'glebiej' przyjrzał
    Hmm, czy oplacaloby sie Jesli przebieg jest oryginalny, wszystko w miare trzyma sie kupy to za dobry stan auta czasem warto doplacic niz pozniej w koszta wchodzic
    A z tych dwóch pozostałych to ta pierwsza ładniejsza i chyba nawet opłacona, gotowa do rejestracji, a ta druga chyba nie ale tamta niby zas tansza... Silnik 1.8 144, mocny ale benzyniaka w Alfie jeszcze nie mialem takze sie nie wypowiadam No i kolorek tez ciekawy jest cena do negocjacji Ale to jest moje subiektywne zdanie Ze zdjec mozna tylko tak powierzchownie zobaczyc ... Ale... jak ja np szukalem Alfy to mialem dwa przypadki gdzie pojechalem obejrzec auto a tam zupelnie co innego niz na zdjeciach, tzn nie szlo dostrzec pewnych rzeczy jak zniszczona skora itp Takze zawsze lepiej poprosic pare dokladniejszych zdjec na meila niz jechac xxx kilometrow na daremne

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Takie wypucowane do bólu trochę odciągają uwagę od całokształtu, moim zdaniem

Użytkownik Rowerzysta Avatar .AR is fun.
    Mieszka w
    Kujawsko-Pomorskie
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

No baaa Wszystko gra na 102, ale tylko na zdjęciu Czasem na aukcjach ludzie wstawiają zdjęcia stare gdzie jeszcze ładnie się prezentuje itp. dlatego dobrze mówisz, że trzeba poprosić o aktualne zdjecia na mail'a by się przyjrzeć. Negocjować trzeba ostro, 1000zł trzeba zejść nie ma co. A Ty darian124 negocjowałeś i ile udało Ci się wynegocjować jeżeli tak?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał .AR is fun. Zobacz post
    Choć sam bym chciał, żeby mi się trafił jakiś zadbany egzemplarz.
    nie lec na wypucowane auto zauważ iz prawie wszystkie od handlarzy bądź komisów, poszukaj na forum tu badz na Alfa Club
    stronie od takich komisów handlarzy itp szukam rok 166 polske przejechałem tam i z powrotem na marno a akcyca od 2,4 czy 2,5 v6 ponad 3000pln cie wyniesie
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

darian124
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał .AR is fun. Zobacz post
    No baaa Wszystko gra na 102, ale tylko na zdjęciu Czasem na aukcjach ludzie wstawiają zdjęcia stare gdzie jeszcze ładnie się prezentuje itp. dlatego dobrze mówisz, że trzeba poprosić o aktualne zdjecia na mail'a by się przyjrzeć. Negocjować trzeba ostro, 1000zł trzeba zejść nie ma co. A Ty darian124 negocjowałeś i ile udało Ci się wynegocjować jeżeli tak?
    Tam pisałeś o tej 2.4, że coś nisko siedzi, ale to pewnie ma obnizone zawieszenie bo nie sadze zeby ktos auto z takim stanem zawieszenia sprzedawal jesli mialoby tak samo z siebie nisko siedziec
    Nie no dokładnie, ja sie dwa razy przejechałem bo wszystko niby cacy i w ogóle a na miejscu ukazaly sie niewidoczne na zdjeciu wgniecenia, zadrapania na skorze i w ogole ... Takze zdjecia to wolaj koniecznie, no chyba ze nie masz za daleko zeby sprawdzic dane auto
    Nie no ten tysiak to zawsze do zrzucenia jest Masz pw ode mnie

Crokus
    Gość

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sko...C21918231.html
    Trzeba by zadzwonić i sie dowiedzieć o rozrząd, nie napisał nic, jeździ autem od roku i go nie zmieniał i pisze, że zadbany :/ Ja jak bym wymienił rozrząd to bym to napisał w ogłoszeniu
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-8-16v-tspark-skora-C20964436.html

Filantrop sie znalazł pół samochodu wymienił i po pół roku sprzedaje
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sli...C21671102.html
    Ta najbardziej mi sie podoba przetestował bym ją komputerkiem
    Fajna zabawa do każdego można sie przyczepić, to naprawdę wróżenie z kart

Użytkownik Rowerzysta Avatar .AR is fun.
    Mieszka w
    Kujawsko-Pomorskie
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sli...C21671102.html
    Ta najbardziej mi sie podoba przetestował bym ją komputerkiem
    Mi też Ciemny lakier i jasne wnętrze bajka. Miałem zastrzeżenia co do tego zawieszenia, ale być może faktycznie jest obniżone. Ja osobiście wolałbym seryjne zawieszenie z powodu naszych dróg. Jeszcze by się poobcierały progi, zderzaki przy krawężnikach.
    Muszę poczytać więcej o alfadiag'u itp. bo laikiem jestem w tym temacie.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Kolego jak kupujesz Alfę to zwróc uwagę na sprzedającego. Jak jest ubrany. Jeżeli od prywaciarza kupujuesz to zajrzyj do jego garażu. Jak wszystko ładnie ułożone, garaż w miare czysty to i handlarz jest dokładny lubi porządek itd. Patrz jak mieszka wszystko dookoła. Gwarantuje Ci że ludzie którzy dbają o Alfę dbają też o inne sprawy, o siebie itd. Przekonałem się na własnym przykładzie jak kupowałem motocykle. Pozdro
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Crokus
    Gość

Domyślnie

@SCHNNAZZI to byś się u mnie zdziwił, bo garaż dla belli postawiłem z desek po paletach obiłem starym eternitem ogólnie nie wygląda za ciekawie a na budowę wydałem z 50 zł na wkręty, ale przynajmniej alfa ma sucho. A o belle dbam jak umiem i ważne żeby były hamulce zawieszenie i zdrowy silnik

darian124
    Gość

Domyślnie

Niektórzy w dziurawych butach beda chodzic a ostatni grosz w auto wsadzą ;D Wg, mnie auto musi byc zadbane i tyle, zawsze jest cos do poprawienia czy cos, bo auto ktore ma ponad 10 lat nie bedzie takie jak by z salonu wyjechalo, aczkolwiek zdarzaja sie cukiereczki A ta czarna Alfa co kolega wyżej podał fajniutka jest