Strona 4 z 182 PierwszyPierwszy 123456789101112131454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Benzina Zobacz post
    hmm... tak czytam te posty i zgadzam się z twierdzeniem, że to wszystko kwestia gustu. Pamiętam, jak wchodziła 159 to wszyscy mówili, że ostatnia piękna Alfa była 156. Przód 159 bardzo mi się podoba, natomiast w porównaniu do filigranowej 156, 159 wygląda troche jak spasiona 156. Nie wiem, dlaczego tylne klamki zamontowali na drzwiach. To byl przeciez symbol AR. Na szczęscie AR znowu do schowanych tylnych klamek powróciła.

AR Giulietta początkowo średnio mi się podobała. Wolałem Mito. Obejrzałem Giuliette kilka razy na żywo, i zmieniłem zdanie. Mito jak dla mnie jest troche za male. Sam teraz jezdze Giulietta i uważam, że jest piękna. A wnętrze Giulietty jest cudne. Generalnie czego by się nie mówiło, Alfy z lat 90 i ostatnie Alfy są piękne. Jest scudetto, jest ladna linia, a to ze światła są teraz inne, to niektórym się podoba, a innym nie. No ale to kwestia gustu...
    Ja podobnie. Chciałem kupić Mito QV, ale przejechałem się Giuliettą MA i praktycznie nie ma różnicy, a auto sporo fajniejsze.

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Niezależnie jak będzie wyglądać Giulia vs. aktualne rendery (mnie się średnio podobają), to Chrysler poszedł do przedu z designem
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	369354_2923_big_2012-dodge-dart-1.jpg
Wyświetleń:	246
Rozmiar:	38.0 KB
ID:	41048 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	369354_9565_big_2012-dodge-dart-2.jpg
Wyświetleń:	128
Rozmiar:	24.6 KB
ID:	41049
    Wg. tego, co pisze Quattroruote, w Detroit pokażą następcę Dodge'a Caliber'a - czyli Darta - model opracowany na Platformie Giulietty (C-Wide), poszerzonej i przedłużonej. Będzie dostępny z silnikami 1.4 Multiair Turbo i TigerShark 2 - 2.4 wolny ssak (wg. tego artykułu ma mieć ok. 180 KM, więc trochę bez sensu... ale hamerykańcy nawet do Golfa kiedyś ładowali 2.5 jako podstawowy silnik)
    Włosi piszą, że na tej bazie (jeszcze dalej powiększonej - przedłużonej i poszerzonej) powstanie Giulia, ale swoją drogą, to zastanawiam, się czy Dart przyjedzie do nas jako jakaś Lancia, albo Giulietta sedan (?).. teraz będzie Audi A3 sedan, Mercedes A sedan i pewnie BMW 1 sedan, więc może założą spowrotem "muminie oczka" i świdrujące tylne lampy i przyślą spowrotem jako Giulietta berlina (choć hatchback to chyba też berlina )...
    Ja w każdym razie czekam i tak na Giulię SW, bo sedany się dla mnie nie liczą (taki mam gust, nic nie poradzę)...
    ... może Marchione chce uśpić naszą czujność, a w Genewie zaatakuje

BTW. Orientujecie sie czy nowy 200 konny CDTI w Insignii to JTDM z druga turbosprezarka dolozona przez Opla, bo w sumie Fiat robil taka konstrukcje w Delcie 1.9 JTD biturbo a po wycofaniu z produkcji taki silnik moglby byc fajny do Julki albo Julii...
    Chociaz sa w sumie tez nowe VM Motori z Multijetem...

EDIT: no i sam sobie odpowiedziałem - w komentarzach do tego artykułu na Quattroruote, użytkownik A. Ferrarese napisał, że:
    Już poprzedni silnik A20DTH 2.0 CDTI Opel to był 2.0 Multijet FPT (tak właśnie myślałem). A nowy A20DTR 2.0 CDTI Biturbo to wersja rozwojowa 1.9 Biturbo właśnie z... Delty i różnych aut Saaba...

Czyli może Julka biturbo jest w zasięgu... Hehe, ciekawe jak by ją nazwali - ja bym sugerował QN: Quadrifoglio Nero
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 07-12-2011 o 09:05
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

I jeszcze ja od siebie dodam, że zupełnie inaczej wygląda auto na retuszu w gazecie, a inaczej już na żywo, w salonie. Kiedy kupowałem samochód, to głównie studiowałem prasę motoryzacyjną, opinie oraz oglądałem auta na ulicy. Dopiero jak przyszło oglądać już bezpośrednio w salonach, odbywać jazdy próbne - wówczas mogłem sobie wyrobić rzeczywistą opinię. I faktycznie, jak wsiadłem do MiTo, to wiedziałem, że chcę go mieć. I żadne inne

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Ja ze zlożeczeniem zaczekałybm do momentu aż zobacze Giulie na zywo w salonie ew pojeżdże testowo.
    Generalnie my jako naród lubimy narzekać i często przedwczesnie...
    Wysnuwanie wniosków z renderów trafnych lub mniej na 2 lata przed premiera - szkoda bić piany.
    Krążą opinie wśród sprzedawców AR że premiere przełożono własnie dlatego że Giulia była za bardzo grzeczna i podobna do Mito i Giulietty a prawie nic nie czerpała z modelu którego ma byc następcą tj agresywności 159. Nie wiem na ile to prawda, ale zaczekajmy na efekt końcowy.

Choć nie ma co oczekiwać że nie będzie nic czerpac z nowej linii produktowej, pytanie tylko ile i co zmienia i czy bedzie na plus czy nie.
    W skrajnym przypadku mozna powiększyć Giuliette i powiedzieć że oto mamy AR Giulia, myslę też że nawet w takiej konfiguracji znajdzie nabywców

Zresztą cel jest jasny: sprzedaż, czyli auto ma sie podobac i znależć nowych nabywców (dużo więcej niz poprzedniczka).

Juz nie koniecznie celem jest pogłaskanie obecnych wlascicieli, ktorzy najchetniej chceliby żeby w aucie w obecnym kształcie nic sie nie zmieniło, no moze felgi

Fakt do Mito i Giulietty trzeba sie przekonać. Osobiście z początku nie podobały mi sie, ale po pewnym czasie zdobyły sympatie, jak sie przejechałem, zobacyzłem na zywo.

To jak piszecie ktoś ma 156tke i twierdzi ze to najlepsze auto i to prawda, innemu spodoba sie Giulietta i ma racje mówiac ze jest piekna, ktoś inny jak ja ma 9tke (już drugą!) i uważam że jest świetna - co tez jest prawdą - więc każdy ma racje. Podczas gdy ktos z zadrośników powie 159tka to Alfa- Opel - niby tez prawda, ale jak wiemy prawda, prawda czyli mamy g. prawda

Choć zgadzam sie ze każdy z posiadaczy miał to coś od pierwszego wejrzenia dlatego kupił dane auto...Jak Giulia sie nie spodoba to wtedy będziem się zastanawiac, czy starsze uzywane modele AR czy cos innego

Trzeba być otwartym na nowe projekty.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 07-12-2011 o 14:09

Użytkownik Romeo Avatar ergomarcin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    brak

Domyślnie

amen

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

żaden amen)) auto ma się podobać i dobrze sprzedawać: zróbmy więc podróbę octavii albo focusa.
    Trzeba sie zdecydować,czy buduemy markę zyskowną ale nie masową, czy idziemy za bablaniem Sergio o PÓŁ MILIONIE sprzedanych Alf rocznie.
    Czy kazdy biznes jest biznesem masowym? NIE.
    Dlatego świat jest tak ciekawy i róznorodny.
    Chcesz grać muzykę i zarabiać? Graj jak Lady Gaga. Prawda? A przecież geniusze muizyczni i znakomici muizycy grają różną muzykę, mniej ludzi jej słucha ale nie o masę chodzi tylko o jakość i markę.
    I też zarabiają.
    Zobaczcie na wiele aut: pogoń za zyskiem je zabija. Przykłady: Focus I i obecne focusy. Cytryna C4 i obecna C4. I tak dalej. teraz wykastrują civica: zobaczcie zdjęcia tego nowego: wygląda jak masowa ropucha.
    Zobaczcie co Toyota zrobiła ze stytlistyka subaraków.
    Masakra.

God Save Alfa Romeo.

Żadnych wielkich pysków Gulii. Precz.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 07-12-2011 o 18:03
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Pingwin, zobacz ile aut sprzedaje BMW i zastanów się, czy technicznie Alfa nie powinna być właśnie taka... Gdyby była, na design chętni się znajdą.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Pingwin, zobacz ile aut sprzedaje BMW i zastanów się, czy technicznie Alfa nie powinna być właśnie taka... Gdyby była, na design chętni się znajdą.

Zajrzyj kolego na forum BMW i poczytaj opinie o nowej 5-tce . Baaa siedziałem w tym samochodzie na dniach otwartych w jednym z Hamburskich salonów , i powiem wam że BMW już zaczyna ciąć koszty i wkłada do auta za grubo ponad 200tyś badziewne plastiki .

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post

Żadnych wielkich pysków Gulii. Precz.
    Rozbawiłes mnie tym apelem ! Emocje, takie a do premiery jeszcze tyle czasu, żeby ochłonąć chyba pójdę kłaść kolejną warstwe wosku na swoją belle

PS. A propos koncernu na B - ostatnio mialem okazje pojezdzic X6 i X5 i potwierdzam, trzeszczace plastiki sa irytujace i bardzo rzucaja sie w oczy...
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 07-12-2011 o 21:04

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cóż, chciałbym mieć w Alfie tylny napęd, takie silniki ułożone wzdłużnie... Plastiki bym jakoś przeżył.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS