Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Prośba

Użytkownik Embrion
    Auto
    Clio sport

Domyślnie Prośba

Witam, serdecznie zgłaszam się do was drodzy forumowicze o pomoc jako do fachowców. Nigdy nie miałem doczynienia a Alfą a zamierzam zakupić 147 w silniku JTD w wersji 5 drzwiowej. Jestem zainteresowany tym konkretnym egzemplarzem: Co sadzicie o tej Alfie i na co w ogole zwracać uwage przy zakupie. Z góry dzięki za odopowiedz. http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-jtd...C22055261.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

Witamy na forum
    zapraszamy do działu porady przy zakupie
    tu masz link
    http://www.forum.alfaholicy.org/porady_przy_zakupie/

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Przede wszystkim ja bym zwrócił uwagę na pracę silnika i zawieszenie. Czy w silniku nie ma żadnych wycieków płynów. Resztę informacji pewnie znajdziesz w dziale wskazanym przez kolegę

Użytkownik Embrion
    Auto
    Clio sport

Domyślnie

Dzięki bardzo zabieram się za lekture, jezeli ktos by zobaczyl w tym aucie co wyslalem linka zauwazyl cos niepokojacego, to wdzieczny bym byl za podpowiedz.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

zdjęcia zrobione w deszcz (jakby chciał coś ukryć ) i nieorginalne fotele od wersji TI

bartek112
    Gość

Domyślnie

chcę zostać szczęśliwym posiadaczem alfy mam na oku już egzemplarz "http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-okazja-jak-nowa-C21728631.html" widziałem ją na żywo piękna wszystko jest ok prócz tego że zauważyłem olej przed silnikiem sprzedawca powiedział mi że to tylko uszczelka i wystarczy zdjąć pokrywe silnika i ja wymienić chcę zapytać czy cena tego samochodu jest dpowiednia i co sądzicie o tym wszystkim

Użytkownik Świeżak Avatar erni
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    147 GTA

Domyślnie

Witaj, ze zdjęć za dużo nikt Ci chyba nie napisze. Ma do niej kpl. kluczyków, ksiązki itd, sprawdziłeś czy jest z tyłu zapas z kluczami itd? Pisze że jest bezwypadkowy możesz sprawdzić uczciwość sprzedawcy popatrz na rok na szybach ew. możesz czujnikiem grubości lakieru go przejechac no i targuj sie heh Jak bedziesz o nią dbał i regularnie wszystko wymieniał to bedziesz zadowolony

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Jak na rocznik 2003 to cena jest za bardzo "atrakcyjna", brak zdjęć z wnętrza

janjal
    Gość

Domyślnie

ma dwa kluczyki orginalne i w jakim stanie jest środek nie ściąga przy jechaniu na wprost nie stuka zawieszenie praca silnika a i sprawdz czy nie ma wilgoci pod wykładziną cena jest troszeczkę mała ale może być ok

Użytkownik Ogier Avatar hajdi147
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD

Domyślnie

Jeżeli to Twoja pierwsza alfa to dobrze ją pooglądaj. Te samochody zachwycają wyglądem i bardzo łatwo się napilic i kupic cos nie do końca w bdb stanie. A jeżeli chodzi o bezwypadkowy, ciężko o taki samochód., także nie wierzył bym w to sprzedającemu. Sam kupując Alfę właściciel powiedział mi ze silniczek będzie mi chodził bez problemu a jeżeli chodzi o karoserie to nie ręczy za to czy nie była gdzieś malowana. Kupiłem i jestem zadowolony pomimo tego ze zaprzyjaźniony lakiernik potwierdził ze była gdzieniegdzie malowana ale nic strasznego ją nie spotkało. Dobrze sprawdź zawieszenie bo to ALFA