Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: PODGRZEWANIE SIEDZENIA - sprawdzona mata z allegro

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

jak wymiensz termostat z 177 na 183 to rozgrzewa sie w okolo 1 min nawet ponizej ... potem grzeje po dupie straszliwie zastanawiam sie nad zmiana na 2 biegowe ogzewanie bo to kwestia 10zl i 30 min pracy ja to jestem taki hobbysta jak mnie cos wkreci to wszytko musze zrobic np w 607 zakladalem sobie sam navi i dziala a tu zadko bo zadko ale czasem jada i zimno w tylek a dziewczyna tez zadowolona

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał rYKU Zobacz post
    zima z pasem wiec trzeba zadbać o klejnoty...
    Niestety używanie podgrzewanych foteli jest przeciwieństwem dbania o klejnoty...
    http://mediweb.pl/mens/wyswietl.php?id=1632

rYKU
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Niestety używanie podgrzewanych foteli jest przeciwieństwem dbania o klejnoty...
    http://mediweb.pl/mens/wyswietl.php?id=1632
    z powyższego jasno wynika ze pewności nie mają poza tym to tylko kwestia jakości nasienia, a wiec dziewczyna nie będzie raczej narzekała na codzień

ale jakby chcieć się tym przejmować to jak kolega powyzej zauwazyl wazne jest to zeby miec dwubiegowe grzanie bo na full nie tylko za gorąco, ale i niezdrowo dluzej...

poza tym generalnie najważniejszą ideą grzania siedziska jest to żeby nie siadać na fotelu o temperaturze minus pare stopni (szczególnie skóra). później można wyłączyć

powróćmy do sedna - jaką matę polecacie?
    Ostatnio edytowane przez rYKU ; 09-12-2011 o 18:15

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

jesli pod tapicerke to kazda nawet 2 biegowa jesli na tapicerke to zadna :d

rYKU
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    jesli pod tapicerke to kazda nawet 2 biegowa jesli na tapicerke to zadna :d
    ]

ehhh... kurcze no nie mam ciepłego garage zeby bawic sie w zakladanie tego w taka pogodę więc szukam zewnetrznej.
    a takiej maty zewnętrznej nie da sie pozniej wsadzic do fotela? moze teraz kombinuję ...ale warto rozmawiać ...i może da sie ja wykorzystac w ten sposób po zimie ...hmm heh

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

da sie trzeba rozpruc material i wyjac przewod oporowy i wlozyc pod tapicerke a wyjecie fotela to 10 min 4 srubki .. i robisz w domu

rYKU
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    da sie trzeba rozpruc material i wyjac przewod oporowy i wlozyc pod tapicerke a wyjecie fotela to 10 min 4 srubki .. i robisz w domu
    wyjecie fotela moze i tak, ale mimo wszystko dalsza obróbka to kilka godzin w domu i min z godzine na zewnątrz, na zimnie przy podłączaniu elektryki

a gdzie podłączałeś przewody? pusciles wiązkę pod tapicerkę podłogową i gdzieś w progu czy ciągnałes progiem do schowka z bezpiecznikami?
    Jak ta twoja mata jest łączona z oparciem?
    Na allegro widzialem dedykowana do alfy. Zastanawia mnie że jest dwuczęściowa, ale połączona na środku 1-2cm wiązką (nie można rozerwać). Natomiast siedzisko i oparcie w samochodzie są niezależne i chyba powinny być dwie maty na fotel połączne przewodem?

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

puscielm tak jak wchodza przewody od airbaga pod wykladzina i do progu progiem do centrralki plus po stacyjce po przekzaniku z bezpiecznikiem mata jest 2 czesciowa laczona kablem w pancerzyku idzie pod osłonka zewnetrzna nic nei widac dziala idealnie :0

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

zima z pasem wiec trzeba zadbać o klejnoty...
    Z tego co mi wiadomo to takie podgrzewanie działa na klejnoty wręcz odwrotnie ^ ^

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:32 ----------

Cytat Napisał ml0da Zobacz post
    ... no i nie posiadam "męskich funkcji"...
    OK. Tobie wolno się grzać

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

wiem nawet ze dalbym rade to zrobić , ale dla kogos walczacego z tematem pierwszy raz - podejrzewam min dzien roboty na jeden fotel, a pogoda juz nie za bardzo sprzyja...
    Co do wrzucenia mat pod poszycie - nie jest to wbrew pozorom tak ciężka sprawa 3x przekładałem wnętrze z anglika do 156 (co wiązało się z demontażem poszycia siedziska) i nie było tak źle - nawet za pierwszym razem. Jeśli masz garaż, to nie ma problemu (ew. do domu zabrać fotel) - na mrozie sobie roboty nie wyobrażam

Pozdrowionka,
    Wojtek

rYKU
    Gość

Domyślnie

Kurcze no i tak mi nagadaliście że najarałem się jednak na te oryginalne... a tu zima za oknem ehhh