Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: 159 1.9 JTDm Ropczyce - Zna ktoś? Widział ktoś?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    AR 159, o której tutaj rozmawiamy, powinna kosztować w tej konfiguracji i z tym przebiegiem conajmniej 42 tysiące złotych.
    Dlatego pytam czy ktoś nie zna bo już mi się nie chce robić podróży po 100 i więcej kilometrów tylko po to żeby się wkurzyć przy samej bramie widząc auto z daleka.

Chciałbym jeszcze dodać że nie boje się samochodów powypadkowych. Nie mówie oczywiście o egzemplarzach gdzie 1 auto składa się z dwóch. Jak było gdzieś uderzone, jest ładnie poskładane, polakierowane, podłużnice itp nie były uszkodzone ale jeździ prosto i nie zostawia 4 śladów to nie dyskwalifikuje takiego auta. Jak dla mnie silnik ma być przede wszystkim zdrowy niekoniecznie z bardzo małym przebiegiem, byle by był wczesniej dbany bo z polakierowanym zderzakiem czy nadkolem da się jeździć a z padającymi wtryskami czy turbiną już ciężko.
    Do tej pory każde auto które kupowałem patrzyłem właśnie w tych kategoriach, po zakupie sam o nie dbałem i jeszcze nigdy żadne mnie nie zawiodło a jeżdze naprawde dużo.
    Ostatnio edytowane przez dudu$ ; 03-12-2011 o 18:43

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Zakończe temat tego auta.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-23-vat-C21367978.html
    Ruina!!!
    Warte może 20 tysięcy...
    A facet nawet nie chce negojować bo jak twierdzi cena i tak jest już bardzo atrakcyjna.
    Omijać jak najdalej!!

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

a czysto z ciekawości co było najbardziej nie tak?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Nie ma miejsca na aucie żeby nie było podrapane. Najgorszy przód. Maska, zderzak, błotniki średnio co 3 cm odprysk, poprzestawiane drzwi, w środku powypalane dziury. Auto wogóle nie chciało odpalić, a jak już odpaliło to cinquecento 700 z walniętymi popychaczami chodzi lepiej niż to.
    Jak pomyśle to do teraz mnie ciarki przechodzą...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał dudu$ Zobacz post
    Zakończe temat tego auta.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-23-vat-C21367978.html
    Ruina!!!
    Warte może 20 tysięcy...
    A facet nawet nie chce negojować bo jak twierdzi cena i tak jest już bardzo atrakcyjna.
    Omijać jak najdalej!!
    Przecież Ci pisaliśmy, że za tą cenę to szkoda się nawet wybierać to oglądać.

Napisz na PW czego szukasz, jesteś widzę z okolic, to się możemy umówić, zobaczysz co obecnie jest u mnie w ofercie, mogę Ci coś ściągnąć na zamówienie, na pewno to super okazja cenowa nie będzie, ale przynajmniej kupisz sprawne auto.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Witam tak się składa, że byłem dziś obejrzec tą Alfę z bliska i wydaje mi się że przesadzasz z tym, że to ruina warta 20tys.!!! Zgadza się ma sporo odprysków na masce od kamieni, ale to normalne zjawisko podczas użytkowania pojazdu ( też tak mam). Jeśli chodzi o blacharkę i zderzaki wg mnie wygląda jak typowe auto z Włoch tzn fakt zderzak tylny i przedni na rogach obtarte, ale niewiele - wolalbyś żeby było to pomalowane i zakryte, aby podczas oględzin podejrzewac że auto po dzwonie? Na drzwiach tylnym lekkie obtarcie bez widocznego wgniecenia, przedni zderzak malowany i gril trochę uszkodzony
    (podgięty).
    Teraz wnętrze - również uważam, że przesadzona opinia tak jak to nazwałes; ma jedną niewielką dziurkę na fotelu pasażera i to na tyle siedziska pod oparciem praktycznie w ogóle nie widoczna. Nie ma żadnych przetarc, zadrapań itp jedyne to trochę kokpit przy dziurce od kluczyka lekko podziobany, bo uzytkownik chyba w dziurkę nie trafiał;D Ogólnie ja śmiem twierdzic, że wnętrze czyste, nie poniszczone i nawet miły zapach panuje wenątrz jeszcze "lekkiej nowości". Kierownica jak na przebieg licznikowy 114tys. km wydaję mi sie trochę ta skóra wybłyszaczona - pedały i lewarek ok.
    Silnik - pisałeś ledwo odpalił zgadza się, bo bateria padnięta jak to jest w autach na komisach. Przy mnie podjechali z kablami i auto odpaliło ładnie bez najmniejszych problemów silnik bardzo ładnie pracował. Po wyciągnieciu bagnetu olejowego żadnej pary ani dymku nie było czyli żadnych przedmuchów. Słyszałem tylko hałasujący dwumas i ten pewnie ze sprzęgłem do roboty. Ogólnie silnik chyba obmyty, ale zdaje sie byc w dobrej kondycji - spaliny ładnie pachniały jak ze zdrowego diesla, a nie olejem przepalonym;P Komputer nie wyświetla żadnych błędów ani ostrzeżen więc raczej na plus.
    Sprzedający mówi, że bez problemu można sobie wpasc z kompem, podpiąc i posprawdzac co się chce i za to duzy plus, bo wg mnie nie ma nic do ukrycia. Cena do wzięcia 34 tys. złotych.
    Reasumując ( moja subiektywna opinia) uważam, że auto godne zainteresowania,a tą podejrzanie niską cenę w większości robi ten stan blacharki na której jest sporo odprysków od kamieni lecz bez wgniotek i sprzęgło z dwumasem do roboty. Jednak za tą cenę ja bym chyba brał, bo auto wydaję się byc zdrowe i zadowalającym stanie. Są papiery wszystkie, karty kodowe instrukcje oraz płyta do nawigacji chyba (nie jestem pewien bo nawet z folii nie wyciągana).
    Powtarzam to moja subiektywna opinia, nie mam żadnych powiązań z właścicielem komisu i nie robie żadnej reklamy.
    Mam pare fotek może póżniej wrzuce jak będę miał czas.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Ja nigdy bym nie dał tych pieniędzy za to auto i tak jak pisałem wcześniej facet nie chciał słyszeć o jakichkolwiek negocjacjach. Komputer miałem przy sobie ale już nie miałem ochoty go nawet podłączać. Pytałem o jazde próbną to gość mówi że jak go kupie to sobie nim będę jeździł. Jedyne na co chciał się zgodzić to wizyta na stacji diagnostycznej.
    Zwróciłeś uwage na tylnie prawe drzwi? Wciśnięte w środek dobry centymetr, nie wiem jakim cudem. Mam 15 letnie bravo które jeździło 10 lat we Włoszech i choć jak poobijane to przy tej Alfie wygląda pięknie. Od tak młodego auta można już co nieco wymagać. Najgorsze jest to że np. samej maski przy takim kolorze nie pomalujesz bo na czerwonym różnice widać najbardziej. Więc w tym przypadku chcąc mieć ładnie wyglądające auto jedyne co wchodzi w gre to lakierowanie całego auta.
    Gdybym szukał auta 10 letniego i ta Alfa była by w takim przedziale wiekowym to wtedy bym się może zdecydował...
    Moje zdanie że przy tym aucie jest zbyt wiele do "dopieszczenia" nawet przy takiej cenie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pitbullek
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał dudu$ Zobacz post
    Ja nigdy bym nie dał tych pieniędzy za to auto i tak jak pisałem wcześniej facet nie chciał słyszeć o jakichkolwiek negocjacjach. Komputer miałem przy sobie ale już nie miałem ochoty go nawet podłączać. Pytałem o jazde próbną to gość mówi że jak go kupie to sobie nim będę jeździł. Jedyne na co chciał się zgodzić to wizyta na stacji diagnostycznej.
    Zwróciłeś uwage na tylnie prawe drzwi? Wciśnięte w środek dobry centymetr, nie wiem jakim cudem. Mam 15 letnie bravo które jeździło 10 lat we Włoszech i choć jak poobijane to przy tej Alfie wygląda pięknie. Od tak młodego auta można już co nieco wymagać. Najgorsze jest to że np. samej maski przy takim kolorze nie pomalujesz bo na czerwonym różnice widać najbardziej. Więc w tym przypadku chcąc mieć ładnie wyglądające auto jedyne co wchodzi w gre to lakierowanie całego auta.
    Gdybym szukał auta 10 letniego i ta Alfa była by w takim przedziale wiekowym to wtedy bym się może zdecydował...
    Moje zdanie że przy tym aucie jest zbyt wiele do "dopieszczenia" nawet przy takiej cenie.
    Z opisu maćka wychodzi na to że cena jest jak najbardziej adekwatna do stanu auta,
    dudus jeżeli rozmawialibyśmy o 159 z 2005 w takim stanie i w tych pieniądzach to wtedy mógłbyś marudzić...

Pozdro

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał Pitbullek Zobacz post
    Z opisu maćka wychodzi na to że cena jest jak najbardziej adekwatna do stanu auta
    Jak dla mnie ta cena i tak jest zbyt wysoka.
    Takie jest moje zdanie i tego się będę trzymał!

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

2008, 150KM, Navi... zobacz sobie po ile takie egzemplarze stoją u sąsiadów...ale wiadomo każdy ma prawo do własnej opinii