Ja to odrazu napisalem. Mialem 115 i wiem jak jest. A moze lepiej tak jak kolega wczesniej napisal, kupic jakas honde w serii juz mocna lub szukac jakiejs benzyny jesli kogos spalanie nie odstrasza
Ja to odrazu napisalem. Mialem 115 i wiem jak jest. A moze lepiej tak jak kolega wczesniej napisal, kupic jakas honde w serii juz mocna lub szukac jakiejs benzyny jesli kogos spalanie nie odstrasza
to już nie mogę się doczekać wyników po mojej wizycie u cinka ale to dopiero na wiosnę
Tylko taką Hondą w trasie jeździć to udręka. Mnie by osobiście cały czas irytowało wbijanie na Vtecka powyżej 5 tys rpm żeby sprawnie wyprzedzić.
no tak, bo ponizej to na spiacego toczysz, to samo co w preludzie 2.2 ;/
..... powered by www.cinsoft.pl
Chyba wszystkie wolnossące jednostki sportowe są wysokoobrotowe i trzeba deptać do samego końca żeby jechać.
fc z silnikiem 2.0 16V ciągło tak od 3 i przy 5,5 slabło
ze 115KM na 170KM spoko da rade, u mnie naszczescie okazalo sie ze mam sprzegło mocniejsze (auto poprzejsciowe czy jakoś tak) wiec niedlugo turbo i mam nadzieje ze pyknie pod 180![]()
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
jesli chcesz miec mocnego diesla to szukaj 16v multijet, nie jtd, czyli po 2005r. róznica lezy w pompie i wtryskach, co odzwierciedla sie tym ze mozna spokojnie ponad 190km celowac, a po zmianie turbodopierdalaczki to spokojnie 2xx,jtd czyli taka jak moja, Bociana, Omena, to max 190+-5km, w zaleznosci w jakim stanie kupisz, oczywiscie mozna zrobic mocniejszy soft, ale potem to juz bedzie srała sadzą.
nie wiem czy uda Ci sie za ta kase co masz przeznaczona cos dostac, ale mysle ze po nowym roku jak auta nieco stanieja to warto szukac, powodzenia.
Albo wymień pompe i wtryski. A tak na serio to nie ma co pisać że po nowym roku chłopak kupi MJTD w tej kasie bo będzie to skarbonka na kółkach![]()
Ostatnio edytowane przez Kolin ; 15-12-2011 o 23:36
W tych $ większość sztuk to będą upodlone ścierwa z przebiegiem w latach świetlnych - kupno zdrowego JTDka będzie juz sukcesem...
Pozdro
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000