Witam mam alfe 166 przy włączaniu spryskiwaczy szyb nie wyłącza się silniczek co może być przyczyną.
Z góry dzięki za pomoc
Witam mam alfe 166 przy włączaniu spryskiwaczy szyb nie wyłącza się silniczek co może być przyczyną.
Z góry dzięki za pomoc
A możesz sprecyzować jaki silniczek się nie wyłącza???
A może chodzi ci po prostu o to że spryskiwacz pracuje około 8 sekund po każdym naciśnięciu??? jeżeli tak to wiedz że ten typ taki ma i nazywa się to funkcja mycia szyby.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
Jak pociągam dżwigmie wycieraczek do siebie spryskuje szyby cały czas dopiero jak wyłącze zapłon wyłancza się .Wcześniej tak niebyło.
Można by podejrzewać przekaźnik spryskiwaczy, znajduje się w skrzynce bezpieczników chyba ten najdłuższy koszt około 50 zł
Jeśli potrzebujesz daj znać to wyjmę swój przekaźnik i mogę pomieżyć opory pomiędzy poszczególnymi stykami może pomoże ci to w zdiagnozowaniu czy to na pewno to.
Dzięki sprawdze faktycznie może przekażnik nieobija
Pozdrawiam
czy rzeczywiście spryskiwacze szyby przedniej w alfie 166 działają ok 8 sek. zanim się wyłączą bo ja za każdym razem czuję się jakbym się miał utopić i myślałem że to jakaś wada
Możesz przytrzymać dźwignię i puścić razem z pierwszym ruchem wycieraczek, wtedy przestają lać wcześniej.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
hehe też to u siebie zobaczyłem![]()