Błąd kurtyn sam zniknie po naprawieniu, poprawieniu kostek. Błąd stały dotyczy poduszek pow. i niestety podłączenie pod kompa nieuniknione.
Błąd kurtyn sam zniknie po naprawieniu, poprawieniu kostek. Błąd stały dotyczy poduszek pow. i niestety podłączenie pod kompa nieuniknione.
Wszystkie kable od bezpieczeństwa są w żółtym kolorze. U mnie w SW kostki od kurtyn znajdują się zaraz za nadkolem. Są tam specjalne dospawane coś jakby szyny w które są wsunięte kostki. Po każdej stronie masz po dwie kostki. Jedna od kurtyn a druga taka biała (bardziej przekaźnik) raczej związana z kierunkami bo jak rozłączyłem to alfa nie mrugała![]()
Trochę OT zrobiliśmy - ale dla nowych się przyda.
Koledzy dokładnie w którym miejscu w kombi są te kostki? Trzeba ściągać całe poszycie nadkola? Czy wystarczy coś odpiąć/odgiąć jak w sedanie?
Z góry dzięki za odpowiedź.
u mnie (jak pisałem ) zaświeciła się kontrolka poduszki.. komputer pokazał error 21 i nie dało się tego skasować- po popsikaniu kostek w bagażniku z prawej strony pod wykładziną problem "zgasł" wraz z kontrolką - bez kasowania błędu kompem.........
U mnie kostki nie są przymocowane i swobodnie dyndają w nadkolu. Wystarczyło więc wsunąć rękę w szczelinę pod zamykanymi schowkami, wyciągnąć kabel z kostką, parę razy rozłączyć i błąd skasował się sam.