Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Włączanie gazu (sekwencja)

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Temperatura taka dobra to co najmniej 30 stopni cieczy chłodzącej,wtedy ustawić sobie można ,że uruchomi się instalacja gazowa . Uruchamianie silnika od razu na gazie spowoduje szybkie z zużycie reduktora,a wymuszanie odpałki bez benzyny lub prawie bez mogą wymusić strzały i koszty.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Kacper_agh Zobacz post
    Ja w Uazie jeździłem tylko na gazie oczywicie LPG nie jakims innym potrafil w -20 odpalić na LPG. Wszsytko bylo ok, tylko wtedy szybko siada reduktor, bo przemarza membrana. Instalacja na śrubkę, I gen.
    Reduktor siadał gdy nikt do niego nie zaglądał - a należało co jakiś czas(przy okazji wymiany filtra) spuścić z niego mazut, który na zimno zastygał i trzymał membrany - dlatego się niszczyły. Byli tacy, co z zatartymi pompkami paliwa robili setki tys. km, zima-lato, cały czas na gazie, na jednym reduktorze. Na ogół to był stary dobry Lovato. Ja w swojej gaźnikowej Skodzie Rapid miałem jakąś marną podróbkę Lovato ale i tak wytrzymała 60tys. takiej eksploatacji. A najniższa temperatura w jakiej odpalałem z LPG to było -27stC. No ale takie były właśnie stare dobre podciśnieniówki z dwoma śrubami regulacyjnymi, w których praktycznie nic się nie psuło
    Ostatnio edytowane przez JacekK ; 15-12-2011 o 23:27

Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

w Fordzie mam Vialle 2 gen od 95 roku po dziś dzień też przebieg spory i hula

adi2003
    Gość

Domyślnie

temperatura cieczy chłodzącej tak jak pisał michałsnk

powinna wynosić minimum 30 st. wtedy auto na gazie chodzi poprawnie
    wymuszając przełączenie na gaz w niższej temperaturze cieczy doprowadzimy do skroplenia gazu a w następstwie zamarzania reduktora i wtryskiwaczy a wtedy strzał w kolektorze
    jesli chodzi o gaśnięcie auta na gazie może byc to po-prostu efekt wywiewania gazu-- czy to się dzieje np w czasie jazdy na luzie ?

Mieszka w
    w Sanoku
    Auto

Domyślnie

Jeszcze powiem tak jak sobie włączycie gaz na zimnie to słyszycie jak silnik chodzi ? jakby na wszystkie baniaki nie palił ratata ratata bo musi być temperatura by ten gaz się rozprężał.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    TG
    Auto
    Mito QV

Domyślnie

to wytłumaczcie mi prosze to że w 2 generacji od razu po włączeniu silnika dodaje się gazu i się przełącza na gaz, więc temperatura silnika jest bardzo niska i nic nie ma żadnych strzałów, więc dlaczego w sekwencji będą występować?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

2 generacja ma czujnik temperatury tylko że na ogół jest to przerobione tak że po przegazowaniu od razu jest lpg kompletna nie przerobiona instalka ma czujnik temp na reduktorze i nie pozwoli przełaczyć szybciej
    co do strzałów tu jest loteria strzeli albo nie
    strzały są raczej spowodowane cofaniem płomienia bo w 2 gen zawsze w kolektorze ssącym jest gaz
    w sekwencji gaz jest podawany tak jak paliwo podczas ostwarcia zaworu ssącego

adi2003
    Gość

Domyślnie

koledzy mam problem
    mianowicie odpalam auto chodzi na benzynce kiedy osiągnie tęperature przełącza się na gaz ale przy obrotach 3000tyś przełącza się na benzyne i tak już zostaje
    jak nacisne guzik lpg /bp przełączy sie na gaz ale przy wyższych obrotach sytuacja sie powtarza
    jeżdżę moją alfą 1 rok i do tej pory było ok
    dodam jeszcze że auto stało 2 tygodnie z wymontowany akumulatorem bo wymieniałem sprzegło

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał adi2003 Zobacz post
    koledzy mam problem
    mianowicie odpalam auto chodzi na benzynce kiedy osiągnie tęperature przełącza się na gaz ale przy obrotach 3000tyś przełącza się na benzyne i tak już zostaje
    jak nacisne guzik lpg /bp przełączy sie na gaz ale przy wyższych obrotach sytuacja sie powtarza
    jeżdżę moją alfą 1 rok i do tej pory było ok
    dodam jeszcze że auto stało 2 tygodnie z wymontowany akumulatorem bo wymieniałem sprzegło
    Wow ale dużo już wiemy
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica