Jak sie ma sprawny układ chłodzenia to taka osłona działa co najwyżej na psychikie włascicielaGdyż termostat w takiej tem. jaką mamy teraz bardzo rzadko sie otwiera, wieksza czesc ciepła idzie na nagrzewnice i dalej do kabiny, a taka osłona w ekstremalnych warunkach moze co najwyżej zakłócic obieg chłodzenia, choc w silnikach jtd jest to doś trudne do wykonania nawet w korkach
Miałem zasłoniętą chłodnice i przy morzach - 20 z osłoną jak i bez niej nie było żadnej różnicy w nagrzewaniu sie silnika... Oczywiscie przy sprawnym układzie chłodzenia.
majster a jaką masz średnio temperaturę można wiedzieć??
ja w Alfie tego nie stosuje bo wymieniłem termostat i jest ok ale jak miałem wcześniej Seicento z lpg to używałem bo bywało że dojechałem do pracy(10km) w zimie a on dalej był tak zimny że sie nie przełączył![]()
Również uważam że zepsutego termostatu nie zrekompensuje kawałek gumy czy kartonu.
Niby skąd te 90C ma się znaleźć w JTD skoro oryginalne termostaty miały temperaturę otwarcia 78C, a pozmianowe (od I 2006) mają 86C. Jest podwieszony temat o termostach i tam są wszystkie informacje
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
faktycznie 86 stopni do 90 to odległość drogi mlecznej...
rozumiem, że sprawny termostat ma rozwiązać temat, ale co jeśli pokonuje naprawdę krótkie odcinki: praca - dom to 2 km
niektórzy pewnie tyle idą pieszo ale u mnie to nierealne...
na codzień biokominki a po pracy Alfa
cały czas na oryginalnym termostacie 78st.C
---------- Post added at 15:18 ---------- Previous post was at 15:15 ----------
Nic ci to nie da, gdyz termostat sie nawet nie otworzy, a tutaj raczej osobie montującej chodziło o to, że jak sie otworzy to chłodnica ma sie wolniej wychładzac, co jest raczej mało zdrowe dla silnika. W twoim przypadku nawet bym o tym nie myslał... No chyba, że owiniesz silnik grubym kocemżart oczywiscie