WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
okazuje się jednak, że w moim przypadku EGR do wymiany (ma coś w środku uszkodzone). Pytanko: zadzwoniłem do serwisu - oferują za 1000 zł nowy lub regenowany za 500 zł (Bołtowicz w Wawie). W sklepie motoryzacyjnym oferują za 700 zł nowy, na allegro jest oferta za 500 zł nowy z 24 m-czną gwarancją firmy Pierburg http://allegro.pl/zawor-egr-pierburg...999189236.html
Co byście wybrali? Co to za firma Pierburg?
Pierburg produkuje zawór EGr na pierwszy montaż, pytanie tylko czy te z allegro to faktycznie są dobre i sprawne. Chyba kolega szewi kiedyś opisywał, że kupił z allegro i padł mu po bardzo krótkim czasie.
Born to be wild.
w sumie gwarancję dają 2 lata, zobaczymy, sprzedawca ma same pozytywy
Poszukaj na allegro samego elektromagnesu - bo pewnie się spalił jak zawór "stanął" zabity sadzą. Generalnie to najpierw go zdemontuj i porządnie wyczyść może ruszy
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
faktycznie padł ten elektromagnes, jednak niestety nie ma go na allegro - kupiłem przed momentem zawór, zobaczymy ile posłuży.
tak tylko przy takiej gwarancji masz ekstra formalnosci typu: faktury za montaz/demontaz, opinie serwisu itp. zeby pod koniec pod jakims smiesznym pretekstem Ci jej nie uznac podajac smieszne wytlumaczenie w stylu zawór EGr zepsuł sie na skutek osadzajacej sie sadzy...po 3 miesiacach ? To dosyc odkrywcze bo co przeplywa przez ten zawór jak nie spaliny ? Na szczescie nie wywalilem starego (zachcialo mi sie zmieniac EGR...)
U mnie 470 zeta poszło w kosmos plus kasa na odsylki (najpierw dostalem zawor uszkodzony na dzien dobry z ulamana kostka, a drugi padl po 3 miechach). Radze nie kupowac na allegro, chocby nie wiem co tam sprzedawcy wypisywali o tych zaworach. Niewiele wiecej kosztuje EGR po rabacie w aso lub po porstu mozna zastosowac EGR off mode -. wylaczyc dziada i spokoj raz na zawsze.
Ja kupowałem już przepływomierze i sondy lambada do innych samochodów na allegro i nie miałem problemów. Ważne żeby sprawdzić sprzedawcę, najlepiej kupować od takich co mają już swój sklep zarejestrowany, a nie wystawiają kilka śmiesznych rzeczy.
Szewi a da się go wyłączyć, ten EGR, bez obawy o całą resztę, np silnik? Pytam bom laik?