Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: Tłumik końcowy, sportowy, jaki ?

pgn147
    Gość

Domyślnie

Już zdecydowanie lepiej, podziękował !

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Witam ponownie!!!!jezeli jestes z gniezna to jadąc do poznania zaraz za kobylnicą jest janikowo o ile dobrze pamiętam !!!!tam jest firma zajmująca sie wydechami nazywa sie auto wydech zaraz za stacja benzynowa jadac od ciebie to po lewej stronie!!!!ja tam zakladalem wydech do passata i audi (kiedyś) i ten od audi byl sportowy!!!!oczywiscie firma nieznana ale jezdzilismy z tym tłumikiem jakies 2 lata!!!!całkiem ładnie chodził i niebył drogi !!!!znajdz ich strone www i zadzwon!!!!!moz cos beda mieli w rosadnej cenie

pgn147
    Gość

Domyślnie

Super, wiem w którym miejscu może to być, znajdę i zadzwonię, a w wolnej chwili podjadę.

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Zerknij na stronę Ultera: www.new.ulter.com.pl Mają tam własny sklep internetowy i tłumiki do 147 z paroma opcjami końcówek. Cena w zasadzie przy każdej końcówce inna. Najtańsza opcja to około 420zł i chyba nawet jest to najlepsza pod względem wyglądu końcówki.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

ja miałem cały tylny ultera, końcówka owalna, idealnie dopasowany, atrakcyjna cena, wizualnie, nie wisi pod autem tak jak oryginał. Co do głośności brzmiał ładnie basowo, ale bez zbędnego szału, a na trasie praktycznie poziom akustyki jak na oryginale.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Też się nad tym Ulterem mocno zastanawiam i chyba po Nowym Roku taki tłumik sobie sprawię.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

pgn147
    Gość

Domyślnie

Bardzo interesujący jest ten tłumik ULTRA. A jak wygląda sprawa z montażem jest to do samodzielnego wykonania czy wymaga odwiedzin u mechanika ? (tak mam kanał)

Użytkownik Romeo Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    Clio IV GT, A4 B8, Leon

Domyślnie

ULTER jest dedykowany do Alfy, więc nie ma problemów z montażem .
    Za 200 zł niestety nic nie dostaniesz. Do Alfy ciężko dopasować tzw. "uniwersalne" z allegro, które jakością nie grzeszą...
    Więc lepiej seryjny z wspawaną ładną końcówką, niż jakiś chinol...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Cytat Napisał pgn147 Zobacz post
    Bardzo interesujący jest ten tłumik ULTRA. A jak wygląda sprawa z montażem jest to do samodzielnego wykonania czy wymaga odwiedzin u mechanika ? (tak mam kanał)
    wieszaki wszystko pasuje bez problemu, ewentualnie chyba jakaś łączka była żeby go połączyć, ale nie jestem pewien pozdr

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Wszystko pasuje plug & play kup tylko jakaś paste do tłumików do uszczelnienia połaczenia i w sumie tyle. W moim wypadku wieszaki wymagały delikatnej korekty bo tłumik nie wisial centralnie, ale kawałek rurki nasadzonej na pręt i łatwo poszło.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia