No byłoby super.
Coraz gorzej się jeździ na letnich
Omen dzisiaj wieczorem będę do Ciebie dzwonić, ino robota skończe.
No byłoby super.
Coraz gorzej się jeździ na letnich
Omen dzisiaj wieczorem będę do Ciebie dzwonić, ino robota skończe.
wpisz w you tube whell lock
http://www.youtube.com/watch?v=mJUUyjJqk5A
ten filmik to ściema, ktoś pod nim nawet zauważył, że nagle ma brudne rękawiczki, a miał czyste, nowe na początku filmu
po prostu walisz młotem w śrubę (jeśli nie wystaje, to przez jakiś pobijak) i 'wbijając' ją w obręcz wgniatasz gniazdo stożkowe w obręczy i robi się niewielki luz, śrubę możesz odkręcić kleszczami albo nawet palcami
verdebiancorosso
chodzilo o to ze sposobów jest wiele, najwazniejsze jest zainspirowac autora tematu do szukania.
pzd.
na pewno, można dobrać taki klucz nasadowy i go nabić
ciekawe czy odkręcił
verdebiancorosso
o 17:30 jeszcze był w Bytomiu na letnich i próbowaliśmy z 2 naszymi kluczami niestety nie pasowały.
Jutro będzie próbował nabijać nasadkę i odkręcać z tego co wiem.
Pozdro
Hmm a jakie masz felgi? Chodzi mi o to ze jeśli masz stalówki to zawsze można dospawać kawałek śruby i później odkręcić (na alumach nie robiłbym tego - zniszczysz lakier). Z tzw "złodziejem" możesz mieć więcej problemów niż się wydaje... Jeśli to aluma to zostaje rozbić śrubę i powinna się sama poddać. Jeszcze jeden sposób, ale tego nie polecam za bardzo... Można rozwiercić śrubę i tez generalnie powinna się sama poddać (nie ryzykowałbym ponieważ krzywo się wwiercisz i możesz zniszczyć gwint i żeby rozwiercić śrubę to trzeba mieć dość dobre wiertła). A z samym dopasowaniem nasadki może być problem....
Wczoraj z Omenem próbowaliśmy dopasować dwie nasadki. Niestety żadna nie pasowała. Mam kilka koncepcji na wykręcenie tych śrub.
1. Wbijać klucz nasadowy na śrubę. Śruba w pewnym momencie powinna się poddać.
2. Do śruby przypasować metalową tuleje i ją przyspawać.
3. Wykręcić jedną śrube i poprosić kogoś żeby mi taki klucz zrobił
Jak to mówią: "Masz głowie i ch** to kombinuj"
Także pomysły są jedynie gorzej z czasem na wykonanie tego. Dzisiaj od rana miałem troche rzeczy do załatwienia i do garażu nie dojechałem.
Po świetach ten temat ograne.
Jeśli chodzi o felgi to są to alumy które mam w avatarze przez co śruba jest wpuszczona.
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie.